Teknoloji

CTech yerli ve milli projeleriyle İngiltere'de

Bilkent Üniversitesi Teknokent bünyesinde bulunan CTech Bilişim Teknolojileri Sanayi ve Ticaret A.Ş, Farnborough International Airshow fuarında yerli ve milli ürünlerini tanıtıyor.

Abone Ol

Deniz, kara, hava ve uzay platformlarına yüksek teknoloji ürünleri sunan, Bilkent Üniversitesi Teknokent bünyesinde bulunan C Tech Bilişim Teknolojileri Sanayi ve Ticaret A.Ş. 22-26 Temmuz tarihine kadar ürünlerini tanıtacak. İngiltere’de gerçekleşen ve İki yılda bir Farnborough Uluslararası Sergi ve Konferans Merkezi’nde uzay, havacılık ve savunma sanayileri alanındaki firmaları bir araya getiren fuarda, Bilkent Üniversitesi Teknokent bünyesinde bulunan C Tech Bilişim Teknolojileri Sanayi ve Ticaret Ananim Şirketi yerli üretime ve ihracata katkı sağlayacak yeni kara kutu ürününü, ufuk hattı ve ufuk ötesi haberleşme ürünlerini anlatıyor.

Su altında konum tespiti yapan Yeni Kara Kutu Ürünü fuarda yerini aldı

CTech, fuar kapsamında yerli üretime ve ihracata katkı sağlayacak yeni kara kutu ürününü tanıtıyor. Bu ürün, kaza esnasında veya sonrasında maruz kalabileceği zorlu koşullara rağmen bilgileri koruyan bir kokpit ses ve görev veri kaydedici cihaz olarak öne çıkıyor. Ayrıca, su altı konum belirleyici verici ile donatılmış olup, kaza durumlarında platformun su altında kalması halinde konumu kolayca tespit edilebiliyor. Cihaz, uçuş sırasında kaydedilen verileri ethernet arayüzü ve özel yazılım aracılığıyla uçuş sonrasında analiz etme imkanı sunuyor. Konveksiyon soğutma özelliği sayesinde her türlü hava aracına entegre edilebilen bu ürün, hem Türkiye’de üretilen hava platformlarının ihtiyaçlarını karşılama hem de uluslararası alanda rekabet edebilme potansiyeli taşıyor.

Kesintisiz bağlantı sağlayan haberleşme ürünü: SCOFUS

CTech’in yeni geliştirdiği Scofus, farklı iletişim kanallarını tek bir güçlü kanalda birleştirerek SATCOM, RF-LOS, 4G/5G (GSM) gibi iletişim teknolojilerini destekliyor. Otonom ve yarı-otonom kara, hava ve deniz platformları için ideal olan Scofus, kapsama alanı dışında kalsa dahi kesintisiz bağlantı sağlayarak operasyonel güvenliği artırıyor.

CTech Genel Müdürü Dr. Cüneyd Fırat’tan Değerlendirme

Fuarın önemine değinen CTech Genel Müdürü Dr. Cüneyd Fırat, "Farnborough Airshow, sektördeki en güçlü firmaları bir araya getirerek yeni iş birlikleri için önemli bir platform sağlıyor. Bu fırsatı kullanarak Ufuk-Link Mini, Scofus, SkyARX, HeliARX ve SecureARX gibi ürünlerimizi dünya çapında tanıtma şansı yakaladık. Aynı zamanda, yeni kara kutu ürünümüzü bu prestijli fuar aracılığıyla duyurmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.