DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Anayasa'nın üçüncü maddesini değiştirme önerisinde bulunan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a tepki gösterdi.

AK Parti ile ittifak yaparak son genel seçimlerde milletvekili çıkaran Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, sosyal medya hesabı X üzerinden Numan Kurtulmuş’a istifa çağrısında bulundu.

Külliye'de kritik görüşme: Erdoğan Barzani'i kabul etti! Külliye'de kritik görüşme: Erdoğan Barzani'i kabul etti!

Önder Aksakal3

Aksakal, Kurtulmuş’un Anayasa’nın değiştirilemez maddelerine yönelik çıkışının HÜDAPAR ve HDP çizgisine yakın bir arayış içinde olduğunu ima ederek, şu ifadeleri kullandı:

“HÜDAPAR VE HDP/DEM ÇİZGİSİNDE BİR ARAYIŞIN İÇERİSİNE GİRMİŞTİR”

"TBMM Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş’un "Devletin ülkesi olmaz. Devletin milleti olmaz.” diyerek ortaya bıraktığı pimi çekilmiş el bombası doğrudan lâik Cumhuriyete yönelik bir kalkışma denemesidir. Sözde işaret ettiği “Bu metin, 'Milletin devleti ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğü' şeklinde ifade edilmelidir.” şeklindeki önerisi de tamamen demogoji ve laf kalabalığından başka bir anlam taşımaz. Bölgemizde yaşanan siyasi gelişmelerin ülkemiz adına geldiği nokta itibariyle bugün Sayın Meclis Başkanının bulunduğu mecranın, Türkiye’nin önceliklerinin çok uzağında olduğu tartışma götürmez bir gerçektir.

Anayasamızın üçüncü maddesinden dem vurarak ilk dört maddesini tartışmaya açma gayretinde görünen Sayın Numan Kurtulmuş öyle anlaşılıyor ki tıpkı HÜDAPAR ve HDP/DEM çizgisinde bir arayışın içerisine girmiştir.

Bu durumda Yeni Anayasa çalışmalarının yeni döneme bırakılarak yeni bir TBMM Başkanı ile koordine edilmesi daha doğru olacaktır."

Önder

Kaynak: Haber Merkezi