Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani’yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Görüşmede, Türkiye ve Irak ilişkileri ile IKBY ile iş birliği ele alındı, bölgesel ve küresel gelişmeler üzerinde fikir alışverişi yapıldı.

IKBY SEÇİMLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 Ekim 2024 tarihinde yapılacak IKBY parlamento seçimlerinin hayırlara vesile olmasını dileyerek, Irak Türkmen Cephesi’nin de katılacağı bu seçimlerin barış ve huzur içinde gerçekleşeceğine olan inancını dile getirdi. Erdoğan, seçimlerin kapsayıcı bir anlayışla gerçekleşmesinin bölgenin istikrarı açısından önemli olduğunu vurguladı.

İSRAİL SALDIRGANLIĞI VE BÖLGE İSTİKRARI

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in giderek artan saldırganlığının tüm bölgeyi topyekûn bir savaşa sürükleme riski taşıdığını belirtti. Türkiye'nin, bölgenin istikrar ve güvenliğine büyük önem verdiğini vurgulayan Erdoğan, Irak’ın bu çatışmaların dışında kalma çabalarını takdirle karşıladığını ifade etti.

KALKINMA YOLU PROJESİ VE BÖLGESEL İŞ BİRLİĞİ

Erdoğan ayrıca, Türkiye’nin desteklediği Kalkınma Yolu Projesi’nin sadece Türkiye ve Irak değil, tüm bölge için ekonomik kalkınma ve istikrara önemli katkı sağlayacağını belirtti. Bu projenin IKBY’ye de çok yönlü faydalar sunacağına dikkat çekti. Erdoğan, terör tehdidinin bölgenin huzur ve refahını hedef aldığını ve bu tehdidin ortadan kaldırılması için iş birliğinin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

TÜRKİYE’NİN IRAK’A DESTEĞİ SÜRECEK

Görüşmenin sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin dost ve kardeş Irak’ın her zaman yanında olmaya devam edeceğini vurgulayarak, bölgenin huzur, refah ve güvenliğine yönelik iş birliğinin süreceğini belirtti.

Cumhur İttifakı ortağından Numan Kurtulmuş’a istifa çağrısı! Cumhur İttifakı ortağından Numan Kurtulmuş’a istifa çağrısı!

10 2024 16102024 Erdogan1

Kaynak: İHA