Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle başlatılacak Bodrum-Turgutreis-Didim ve Fethiye-Marmaris deniz otobüsü seferlerinin açılışı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından yapılacak.

1 Temmuz Kabotaj Bayramı’nda başlayacak Bodrum-Turgutreis-Didim deniz otobüsü seferlerinin açılış töreni, Didim ilçesinde gerçekleştirilecek. Açılış töreni, 1 Temmuz Pazartesi günü saat 13.45’de Didim D-Marin Yolcu İskelesi’nde düzenlenecek. Törene CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yanı sıra, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da katılacak.

Deniz ulaşımını daha verimli hale getirmek ve yaz aylarında karayollarında yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla hayata geçirilen proje, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın seçim vaatlerinden biriydi. Bu yeni deniz yolu toplu taşıma hatları, özellikle turistik bölgeler arasında ulaşımı kolaylaştırmayı hedefliyor.

Bodrum-Turgutreis-Didim seferleri 1 Temmuz’da Kabotaj Bayramı’nda başlayacakken, Fethiye-Marmaris seferleri ise 2 Temmuz’da start alacak.

Sinan Meydan Deniz Otobüsü’nde Söyleşi Düzenleyecek

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle başlatılacak Didim-Turgutreis-Bodrum seferinin ilk yolculuğu, açılış töreninin hemen ardından gerçekleşecek. Bu ilk seferde, araştırmacı-yazar Sinan Meydan, 1 Temmuz Kabotaj Bayramı’nın tarihi önemi hakkında deniz otobüsünde bir söyleşi düzenleyecek. İlk sefer, Bodrum limanında son bulacak.

Harun Farocki Retrospektifi: Savaşın İmgeleri Üzerine Bir İnceleme Ankara'da Harun Farocki Retrospektifi: Savaşın İmgeleri Üzerine Bir İnceleme Ankara'da



Kaynak: İHA