Deneysel Uçak Birliği (Experimental Aircraft Association/EAA) tarafından organize edilen etkinliğe on bine yakın uçağın katılması bekleniyor. Yüksek katılım oranı dikkate alındığında, havaalanı kulesinin önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da rekor sayıda iniş ve kalkışa sahne olması ve  “Dünyanın En Meşgul Havaalanı” unvanını alması bekleniyor.   

Dünya çapında üne sahip EAA Oskosh etkinliği için hummalı bir çalışma yürütülürken, hazırlıklarda da artık son aşamaya gelindi.

TEKNOFEST heyecanı başladı TEKNOFEST heyecanı başladı

JETLERE YAKIT İKMALİ YAPACAĞIM

Konuya ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Basler Uçuş Hizmetleri yetkilisi Taylor Leipzig, “Bu yıl EAA Oshkosh etkinliği için dünyanın dört bir yanından gelen jet yakıtlı uçaklara yakıt ikmali yapacağım. Bu çok heyecan verici bir durum ve şu an oldukça meşgulüm.” ifadesini kullandı.

BURASI 1 HAFTA ÇOK YOĞUN OLACAK

Etkinlikte görev alan havacılardan ABD’li Shane Baker, gazetemize yaptığı açıklamada, “Ben Ticari Pilot Lisansına sahip bir pilotum ve Oshkosh'tan pek uzakta yaşamıyorum. Wisconsin Eyaletinin başkenti Madison’dayım. Kamp alanımı ziyaret etmek için buradayım. Bir hafta boyunca burası çok yoğun olacak. EAA kamp alanını bölümlere ayırdık. Ben “Chapter 93” bölümünün lideriyim. Bu alanda altı kişilik bir grubumuz var, bütün hafta orada olacağız.

N8580U kuyruk tescilli Cessna 172 uçağımız var. Onunla 1100 saat uçuş yaptım. Part time olarak da Air Wisconsin’de Pilatus PC-12 ile uçuyorum. O da 100 saate ulaştı. Muhtelif uçaklarla yaptığım uçuşlarla beraber toplamda 1300 uçuş saatine ulaştım. Ayrıca oğlumuz da özel pilot sertifikasına sahip bir pilot.” dedi.

Muhabir: Necdet Gürsoy