Ankara'da her ilk ayın ilk pazar günü kurulan Ayrancı Antika Pazarı tarihinin en düşük yoğunluklu katılımını yaşadı. Ankaralıların ay boyunca büyük bir hevesle beklediği antika pazarı bu sefer eski günlerinden çok uzaktı.

Ekimde bunu yapmayan EYT’liler emeklilik hakkını kaybedecek! Ekimde bunu yapmayan EYT’liler emeklilik hakkını kaybedecek!

Antika Pazarında eskiden iğne atsanız yere düşmezken son kurulan pazarda büyük boşluklar görüldü. Öyle ki antika pazarına gelip alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar eskiden birbirlerine çarpmaktan doğru düzgün tezgahlardaki ürünlere bakamazken bu son kurulan antika pazarında ciddi boşlukların yanı sıra vatandaşların da pazar içinde rahat rahat tezgahlarda ki ürünleri inceleyebildiği pazar içinde hareket edebildiği gözlendi.

İŞLER DURGUN

Düşük yoğunluğu, ekonomik krize bağlayan vatandaşlar 5-6 ay önce 100 liraya aldıkları bir ürünün bugün 500-600 Türk Lirası bandında olduğunu belirtirken; pazar esnafı ise temin ettikleri ürünlerin fiyatlarının artmasından ötürü bu artışı pazardaki ürün fiyatlarına yansıttıklarını belirtti.

Pazar esnafının vatandaşın az sayıda gelmesinden ötürü işleri düşerken bazı esnafların ise düşük iş yoğunluğunu fırsat bilip uyudukları gözlendi.

Muhabir: Onur Dedeoğlu