Olay, 8 Ocak 2024 tarihinde İstanbul Fatih Camii’nde meydana geldi. İddiaya göre, sanık Ömer Salgın, "Hocam bir şey sorabilir miyim?" bahanesiyle cami imamı Galip Usta'ya yaklaştıktan sonra bıçakla saldırdı. Bu saldırıda imam Usta yaralanırken, olaya müdahale eden iki kişi de çeşitli şekillerde yaralandı. İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanık, SEGBİS sistemiyle katılmak istese de teknik aksaklıklar nedeniyle duruşmaya bağlanamadı. Duruşmada taraf avukatları ise hazır bulundu.

SAVCILIKTAN 3 AYRI SUÇ İÇİN HAPİS TALEBİ

Cumhuriyet Savcısı tarafından açıklanan mütalaada, Ömer Salgın’ın olay günü Fatih Camii’ne gittiği, bir süre orada vakit geçirdikten sonra imam Galip Usta’nın bulunduğu odaya girerek bıçakla saldırdığı belirtildi. Mütalaada, sanığın imamı öldürmeye teşebbüs ettiği, elindeki kesici aletle Usta'yı ağır şekilde yaraladığı kaydedildi. Savcı, sanığın "kamu görevlisini kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Bunun yanında, sanığın olayda ruhsatsız silah taşıdığı için "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan da 1 yıla kadar hapis cezası istendi. Ayrıca, olaya müdahale ederken yaralanan Bilal Erdem’e yönelik "silahla kasten yaralama" suçundan 9 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Savcılık mütalaasında, sanığın müdahalesi sırasında ayağı kırılan Yusufcan İslam’a yönelik "kasten yaralama" suçundan ise beraat talebinde bulunuldu.

Gülen'in ölümünden sonra FETÖ'de miras kavgası patlak verdi Gülen'in ölümünden sonra FETÖ'de miras kavgası patlak verdi

SAVUNMALARI İÇİN EK SÜRE VERİLDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme, tarafların açıklanan mütalaaya karşı gelecek celse savunma ve beyanda bulunmaları için süre verilmesine ve sanık Ömer Salgın’ın tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede şüpheli Ömer Salgın’ın, Bilal Erdem ve Galip Usta’ya karşı ayrı ayrı ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 18 yıldan 30 yıla kadar hapis, Yusufcan İslam’a karşı ‘vücutta kemik kırılmasına veya çıkığına neden olacak şekilde kasten yaralama’ suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya olmak üzere toplamda 19 yıl 6 aydan 34 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Kaynak: İHA