Ford Otomotiv, kar payı dağıtımına ilişkin ayrıntıları da paylaştı. Şirketin Yönetim Kurulu, 17 Ekim 2024 tarihindeki toplantısında, uzun vadeli stratejiler, yatırım ve finansman politikaları ile mevcut nakit durumu göz önüne alınarak, toplamda 5 milyar TL'nin üzerinde nakit kar payı dağıtımı yapılmasını kararlaştırdı.

Temettü ödemesi şu kalemlerden karşılanacak:

  • 5 milyar TL'lik toplam tutarın 3,6 milyar TL'si olağanüstü yedeklerden, 1,4 milyar TL'si ise yasal yedeklerden sağlanacak.
  • 500 milyon TL olarak belirlenen ikinci tertip yasal yedeklerin 359 milyon TL'si olağanüstü yedeklerden ve kalan kısmı yasal yedeklerden karşılanacak.

Ödeme Detayları ve Dağıtım Süreci

Yapılacak temettü ödemesi, Vergi Usul Kanunu'na göre hesaplanan rakamlara göre, 1 TL nominal değerli hisse için brüt 14,25 TL, net ise 12,825 TL olarak belirlendi. Ödemeler, Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş.'nin kaydileştirme düzenlemeleri doğrultusunda yapılacak.

Bakan Ömer Bolat, Kazak Mevkidaşı Baibazarov ile ikili görüşme gerçekleştirdi Bakan Ömer Bolat, Kazak Mevkidaşı Baibazarov ile ikili görüşme gerçekleştirdi

Ford Otomotiv, ayrıca 1 Ocak 2024 - 30 Eylül 2024 dönemine ait finansal bilançosunu 5 Kasım 2024'te açıklayacağını duyurdu. 

Kar payı dağıtımı ile ilgili nihai karar, toplanacak Olağanüstü Genel Kurul'da hissedarların onayına sunulacak. 

Kaynak: Haber Merkezi