Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, yeni fikir ve girişimlerin desteklenmesini amaçlayan GARAJX Teknoloji Geliştirme Merkezi’ni kurmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Ankara Sanayi Odası Mayıs Ayı Meclis Toplantısı ASO Meclis Salonu’nda yapıldı. ASO Meclis Başkanı Celal Koloğlu Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda konuşan ASO Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, Ankara için önemli bir müjdeyi de paylaştı.

GARAJX ANKARA’NIN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK

13 teknoparkı, 6 teknoloji geliştirme, 150 Ar-Ge, 37 tasarım merkeziyle ve nitelikli üniversiteleriyle girişimcilik ve start-up için çok elverişli bir ekosisteme sahip olan Ankara’nın bu alanda hak ettiği konuma ulaşması için Ankara Sanayi Odası’nın önemli bir inisiyatif aldığını söyleyen ASO Başkanı Ardıç, “Teknolojik ve yenilikçi girişimciler için uygun bir ortam hazırlamak amacıyla Ankara Ticaret Odamız ve Ankara Ticaret Borsamız ile birlikte, GARAJX Teknoloji Geliştirme Merkezi’ni kurmak için çalışmalara başladık. Merkezimiz faaliyete geçtiğinde, yeni fikir ve girişimleri desteklemesi ve onların büyümelerine ortam sağlaması adına çok kritik bir işlev görecektir” dedi.

“YAPISAL SORUNLARI ÇÖZMEDEN ENFLASYONU ÇÖZEMEYİZ”

Enflasyonun yüksek seyrine devam ettiğine dikkat çeken ASO Başkanı Ardıç, oluşan belirsizliğin, maliyet artışları ve fiyat oluşturmadaki zorluğun üretimi olumsuz etkilediğini belirtti. Ardıç, toplumun büyük bir kesiminin gelirinin enflasyon kadar artmamasından dolayı hayat pahalılığının çok daha yüksek oranda hissedildiğini belirterek, Türkiye’nin gıda enflasyonunun, OECD üyesi 37 ülkenin gıda enflasyonu toplamından daha yüksek seviyede olduğuna dikkat çekti. Ardıç, şunları söyledi:

“Maalesef hane halkının enflasyonun düşeceğine dair genele yayılmış bir kanaati yok. Bu kanaatin oluşmaması, enflasyonun düşmesinin önündeki en önemli sorun olarak karşımızda duruyor. Bunun en önemli göstergesi, Merkez Bankası ile piyasa enflasyon beklentilerinin ciddi anlamda ayrışmasıdır. Yapısal sorunları çözmeden enflasyon sorununu çözemeyiz.”

Ev kiralamada yeni kriz! Ev sahipleri bu meslek grubuna ev kiralamıyor! İşte, sebebi Ev kiralamada yeni kriz! Ev sahipleri bu meslek grubuna ev kiralamıyor! İşte, sebebi

“YENİ BİR REFORM PROGRAMINA İHTİYACIMIZ VAR”

Ekonominin içinde bulunduğu küresel rekabet koşulları dikkate alınarak mevcut programların yapısal reformlar ajandasıyla güncellenmesi ya da yeniden yapılandırılması gerektiğini söyleyen ASO Başkanı Ardıç, şöyle devam etti:

“Firmalarımızı, ‘yeni ve güçlendirilmiş’ iç dinamikleri de harekete geçirecek yeni bir reform programına ihtiyacımız var. Bu programın temel hedefi, ülkemizde yatırım, istihdam üretim ve ihracat iklimini geliştirmek olmalıdır. Bu yeni programda, enflasyonla mücadeleye ve yapısal reformlara ara vermeden, hem ulusal sermayeyi güçlendirmek ve sermaye birikimini özendirmek hem de doğrudan yatırımı ülkemize çekmek esas alınmalıdır. Bu alanlarda önemli mesafeler alındığı inkâr edilemez. Ancak, yapısal reformlar henüz tamamlanmamıştır. Başta harcama reformu olmak üzere, mali sistem, sosyal güvenlik, adalet ve vergi sistemi gibi birçok yapısal reform gerçekleştirilmeyi beklemektedir.”

Ekonomik istikrar ve büyüme için tek yolun üretmek olduğunu belirten Ardıç, “Hangi politikayı tercih edersek edelim, ekonomimizin istikrara kavuşmasını istiyorsak katma değeri yüksek daha fazla üretim yapmak zorundayız” dedi.

Muhabir: Dursun Erkılıç