19 Temmuz'da, Ankara'da çıkan bir yangın sonucu vücudunda 3. derece yanık oluşan 18 yaşındaki Tutku Kıdık, uzun süredir devam eden tedavisinin bir parçası olarak hastanede bir operasyon geçirdi. Ertesi gün yapılan vizite sırasında, Prof. Dr. M.İ, Kıdık’ın annesi Ayşe Boğaçlı'nın odadan çıkmasını istedi. Boğaçlı, kızının yeni ameliyat geçirdiği ve bu sebeple elini kullanamadığını belirterek odadan çıkmak istemediğini dile getirdi. Bu durum üzerine sinirlenen Prof. Dr. M.İ, odada bulunan hasta yakınına bağırarak hakaret etti.

Gergin Anlar Yaşandı

Anne Boğaçlı, cep telefonu ile kaydettiği o anlarda, doktorun kendisine küfür ettiğini iddia etti. Boğaçlı, İHA muhabirine yaptığı açıklamada şu cümleleri aktardı:

Ankara’da Dans Coşkusu: Latin Dans Kursu Başvuruları Başlıyor! Ankara’da Dans Coşkusu: Latin Dans Kursu Başvuruları Başlıyor!
“Sabah saatlerinde kızımın suyunu içirdim ve kahvaltısını yaptırdım. Hastanede çalışan personelden biri geldi. ‘Murat hoca, vizit yapacak odadan çıkar mısınız?’ dedi. Ben de ‘ben çıkamam, benim çocuğum yeni ameliyat oldu ve odada kalmak istiyorum’ dedim. O da ‘tamam’ dedi ve çıktı. Bir dakika geçmeden doktor sinirli bir şekilde gelerek, ‘kim çıkmayacak, kimmiş bu? Odadan çıkacaksın, çık’ dedi. Daha sonra bana bağırınca ‘hocam, neden bağırıyorsunuz? Çocuğum daha yeni ameliyat oldu ve bana ihtiyacı var’ dedim. Bu sefer tekrar ‘çık dedikten sonra bana ‘haysiyetsiz’ diyerek hakaret etmeye başladı. O hakaret edince de ben de daha çok sinirlendim. Bu olayın üzerine kızım kriz geçirmeye başladı. Ben çıkmayınca güvenlik çağırdı. Ben güvenliklere de çıkmayacağımı söyledim. ‘Benim kızımın burada ihtiyacı var, şu saatten sonra hiç çıkamam’ dedim ama en sonunda çıktım”

"İki Gün Kendime Gelemedim"

Olayın ardından kızı kriz geçiren Boğaçlı, güvenlik görevlilerinin çağrılmasına rağmen odadan çıkmayı reddetti. Ancak, en sonunda odadan çıkmak zorunda kaldı. Boğaçlı, doktorun hakaretlerinin kendisini ve kızını çok üzdüğünü belirterek, "İki gün kendime gelemedim, çok üzüldüm ve ağladım. Doktorlara canımızı emanet ediyoruz, böyle bir durumda kızımın ameliyatını yapar mı diye düşündüm" diye konuştu.

Hukuki Süreç Başlatıldı

Anne Ayşe Boğaçlı, Prof. Dr. M.İ hakkında avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, haklarını sonuna kadar arayacaklarını ifade etti.

Kaynak: İHA