Bu gelişmelerden sonra meclis üyeleriyle birlikte salondan çıkan Başkan Umut Yılmaz, koridordaki görevlilere, “Bir de dövdürün tam olsun” dedi. CHP’li meclis üyelerinin ardından Yeniden Refah Partisi meclis üyeleri de salondan çıktı.

Halil Uğur yönettiği meclis gündem maddelerinin oylanmasıyla sona erdi. Meclis devam ederken elinde pankartlarla salona giren işçilerin Umut Yılmaz’ı protesto etmesi üzerine meclis başkanı Halil Uğur işçileri uyardı ve “burada kimseyi protesto etme hakkınız yok, meclisi izleyebilirsiniz, çünkü meclisimiz herkese açıktır. Ama bu davranışınız doğru değil, lütfen pankartları indirin ve yerlerinize oturun “diye ikazda bulundu.

"Sizi esefle kınıyorum, çok ayıp ettiniz"

Şehitkamil Belediyesi tarafından 6 aylık sözleşmesi sona erdiği gerekçesiyle işten çıkarılan işçilerin, ellerinde pankartlarla meclis salonuna alınması gerginliğin fitilini ateşledi. Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın da bulunduğu meclis salonunda işçiler Yılmaz’ı, yuhalayarak protesto etti. Halil Uğur’un sürekli uyarısına rağmen işçilerin yuhalamalı protestoları üzerine meclisi terk etme kararı alan Başkan Umut Yılmaz, kürsüye çıkarak, “Sayın Başkan, hiç yakıştıramadım. Burasını siyasi bir şov haline getirdiniz. 6 aylık işçiler aldınız. Hepsini, AKP kadrosundan aldınız. Şimdi de şov yaptırtıyorsunuz. Sizi esefle kınıyorum, çok ayıp ettiniz” sözleriyle yaşananlara tepki gösterdi. Yaşananlara oldukça sinirlenerek sert tepki gösteren Yılmaz, “ Ayıptır ya, ben, Şehitkamil Belediye Başkanıyım. İlçe başkanı falan değilim. Bir de dövdürün. Dışarıdan adam getirtiyorsunuz buraya. Terbiyesizliktir bu. Saygısız adamlar.” ifadelerini kullandı. Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin kapısının önüne gelerek partililerle birlikte açıklama yaptı

"Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak itiraz ettik"

Umut Yılmaz, “Sevgili hemşerilerim, biraz önce Meclis Toplantısı oldu. Mecliste, sayılar tutmadı. Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak itiraz ettik. Tekrar saydırın, dedik. Israrımıza rağmen saydırmadılar. Onun akabinde biliyorsunuz ki geçen hafta AKP listelerindeki 64 işçiyi biz, partili olduğu için değil, süreli olduğu için 6 aylık alındıkları için işten çıkarmıştık. Şu anda hepsini elinde pankartlarla meclis salonuna girmesine göz yumuldu. Bu olayı kınıyorum” dedi.

Narin dosyası 4 yaşındaki kayıp Miraç'a uzandı Narin dosyası 4 yaşındaki kayıp Miraç'a uzandı

Muhabir: Haber Bülteni