Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde, kardeşler arasında yaşanan arazi anlaşmazlığı sonucu çıkan tartışmada U.B., ağabeyi Ş.B.’yi bıçaklayarak öldürdü. Olayın ardından U.B. ile kaçmasına yardım eden dört kişi de yakalandı.

İddialara göre, U.B. ile ağabeyi Ş.B. arasında arazi nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüştü ve U.B., cebinden çıkardığı bıçakla ağabeyini yaraladı. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri, Ş.B.’ye ilk müdahaleyi yaptıktan sonra hastaneye kaldırdı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen Ş.B. hayatını kaybetti.

Olaydan sonra kaçan U.B., Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile başlatılan takip sonucunda Şehitkamil ilçesinde bulunan akrabası C.A.’nın evinde yakalandı. U.B.’nin kaçmasına ve saklanmasına yardımcı olan C.A., Ş.A., S.B. ve M.A. da gözaltına alındı.

MİT ve Emniyet’ten PKK/KCK'nın Avrupa yapılanmasına darbe MİT ve Emniyet’ten PKK/KCK'nın Avrupa yapılanmasına darbe

U.B., sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer dört kişi “Suçluyu Kayırma” suçlamasıyla adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: İHA