Dün akşam saatlerinde Şehitkamil ilçesi Mücahitler Mahallesi Karşıyaka Alt Geçidi’nde meydana gelen kazada, Şerif M. idaresindeki 34 MJ 1145 plakalı minibüs kontrolden çıkarak önündeki motosiklete çarptı ve ardından kaldırımdaki yayaların arasına daldı. Kazada 2’si ağır olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı.

Metrobüste taciz girişimi vatandaşların müdahalesiyle engellendi Metrobüste taciz girişimi vatandaşların müdahalesiyle engellendi

6 yaşındaki Nazlı Batran ve 16 yaşındaki Reyyan Ali hayatını kaybetti

Kazanın ardından çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalenin ardından ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Reyyan Ali (16) ve Nazlı Batran (6), yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Aileler gözyaşlarına boğuldu

Hayatını kaybedenlerin cenazeleri, Gaziantep Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerin tamamlanmasının ardından yakınlarına teslim edildi. Cenazeler teslim edilirken, hayatını kaybedenlerin aileleri gözyaşlarına boğuldu ve sinir krizi geçirdi. Kaza anlarını anlatan ve olayda kızını kaybeden Semih Batran, "Biz motorla seyir halindeydik. Minibüs arkadan bir anda gelerek bize çarptı, sonra da kaldırımdaki diğer yayalara çarptı. Kendimizi yerde bulduk. Kazada kızım Nazlı’yı kaybettim" dedi. Anne ise sürücünün en ağır cezayı almasını istedi.

Geniş çaplı soruşturma başlatıldı

Minibüs şoförünün gözaltına alındığı kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, kazanın tüm detaylarını inceleyerek sorumluların adalet önünde hesap vermesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: İHA