Başkent Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü, Türkiye'nin prestijli yarışmalarından biri olan Merter Moda'24 Genç Yetenekler Tasarım Yarışması’nda büyük bir başarıya imza atarak üç ayrı ödülle döndü.

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı, Uludağ İhracatçılar Birliği ve Güngören Belediyesi'nin destekleriyle altıncısı düzenlenen bu yarışmanın ödül töreni, geçtiğimiz günlerde İstanbul’un tarihi mekânlarından biri olan Fişekhane’de gerçekleştirildi.

Türkiye’nin tekstil ve moda alanındaki genç yeteneklerini teşvik etmek ve sektöre kazandırmak amacıyla düzenlenen bu etkinlikte, Türkiye'nin önde gelen tasarımcıları ve sektör temsilcilerinin yer aldığı jüri, başvuranlar arasından en iyileri belirledi.

Yarışma, bünyesinde Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü bulunan 36 üniversiteyi temsilen 15 üniversiteden 60 tasarımcıyı ağırladı. Finale ise sadece 32 tasarımcı kalmayı başardı.

TÜRK-İŞ'ten iktisat politikalarına sert eleştiri TÜRK-İŞ'ten iktisat politikalarına sert eleştiri

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ DAMGA VURDU

Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri üstün performans sergiledi. Üniversiteyi temsilen yarışmaya katılan 6 öğrenciden 4’ü finale kalarak dikkat çekici bir başarıya imza attı.

Bu öğrencilerden Özlem Demirkapı, jüri özel ödülüne layık görülürken, Melike Eslem Kanaç ise üçüncülük ödülünü kazandı. Yarışmanın en prestijli ödüllerinden biri olan birincilik ödülü ise Zeynep Berire Yılmaz’a verildi.

Zeynep Berire Yılmaz, birincilik ödülünü kazandıktan sonra yaptığı açıklamada, "Bu ödül, benim için sadece bir başlangıç. Tasarımlarımı ulusal ve uluslararası platformlarda sergilemeye devam edeceğim" şeklinde konuştu.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş