Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Hayati Akbaba ve beraberindeki heyeti ağırlayarak, tekstil ve konfeksiyon sanayisinin sorunları ve çözüm önerilerini masaya yatırdı.

6 Ekim 2024 Pazar güncel altın fiyatları 6 Ekim 2024 Pazar güncel altın fiyatları

Ziyarette, ASO Meclis Üyesi Emre Ertan, ASO Konfeksiyon ve Deri Sanayi Komitesi Başkanı Ergin Şentürk, Komite Üyesi Ali İyce, AGSD Yönetim Kurulu Üyeleri Uğur Özdemir, Okan Korkmaz ve Mehmet Çavdar da hazır bulundu.

Başkan Seyit Ardıç, tekstil ve hazır giyim sektörünün hem Türkiye hem de Ankara ekonomisindeki kritik rolüne dikkat çekti. Sektörün üretim kapasitesi, istihdam olanakları ve vergi katkısı ile başkent ekonomisinin lokomotiflerinden biri olduğunu vurgulayan Ardıç, "Ankara sadece savunma sanayinin, bilişimin değil tekstil sektörünün de başkentidir. Ankara ekonomisinde tekstil üretiminin önemli yeri vardır. Bu önemle doğru orantılı bir teşvik sistemi ile sektör daha da geliştirilmelidir. İstihdam deposu tekstil sektörünün gelişmesiyle şehrimizde işsizlik rakamları da gerileyecektir" eddi.

Ziyarette, tekstil ve konfeksiyon sanayicilerinin karşılaştığı başlıca sorunlar ve bu sorunların çözümüne yönelik öneriler değerlendirildi. Sektör temsilcileri, özellikle maliyet artışları, iş gücü temini, hammadde temini ve bürokratik engeller gibi konularda yaşadıkları zorlukları dile getirdi.

AGSD Başkanı Hayati Akbaba da "Tekstil ve konfeksiyon sanayisi, Başkent'te en çok istihdam sağlayan iş kollarından biridir. Ancak, artan maliyetler, nitelikli iş gücü bulma zorlukları ve bürokratik engeller, sektörün büyüme potansiyelini olumsuz etkiliyor. Bu sorunların çözülmesi için sektöre yönelik özel teşvik ve destek programları geliştirilmelidir" diye konuştu.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş