Gölbaşı Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı toplantısında, Gölbaşı'nın tarihine ışık tutan önemli bir obje olan 20 km taşının korunması için önemli bir adım atıldı. Büyük Birlik Partisi (BBP) Meclis Üyeleri, Şehit Ali Gaffar Okkan Caddesi üzerinde bulunan bu tarihi taşın muhafaza edilmesi ve korunması için bir önerge sundu.

"Türkülerin Dilinden Anadolu" Konseri Ankara’da Sanatseverlerle Buluşuyor "Türkülerin Dilinden Anadolu" Konseri Ankara’da Sanatseverlerle Buluşuyor

Büyük Birlik Partisi Meclis Üyeleri tarafından meclise sunulan önergede şu ifadelere yer verildi:

"İlçemizin tarihine ışık tutan objeler sosyal hayatımızın değerlerindendir. Bu kapsamda eski Fabrika Caddesi yeni ismiyle Şehit Ali Gaffar Okkan Caddesi üzerinde, 23 Nisan Parkı karşısında 'Ankara Taşı'ndan' yapılmış 20. Kilometre Taşı bulunmaktadır. Bu değerin muhafaza edilmesi ve uygun bir şekilde orijinal yerine konulmasını arz ederiz."

20 km taşı, Ankara'nın tarihi yol sistemine işaret eden önemli bir obje. Taşın üzerinde bulunduğu Şehit Ali Gaffar Okkan Caddesi, eski adıyla Fabrika Caddesi, Gölbaşı'nın tarihi dokusunu ve geçmişini yansıtan önemli bir yol oldu.

Önergenin mecliste kabul edilmesi halinde, taşın korunması ve uygun bir şekilde muhafaza edilmesi için çeşitli adımlar atılacak. Bu çerçevede taşın etrafında koruma alanı oluşturularak fiziksel zarar görmesi önlenecek. Ayrıca Taşın tarihi ve önemi hakkında bilgilendirme panoları yerleştirilecek

Muhabir: Burcu Çayan