1980-2000 yılları arasında aktif olarak görev yapan Vali Recep Yazıcıoğlu'nun 2 Eylül ölüm yıldönümü. Peki, ölümü şüpheli olarak anılan Recep Yazıcıoğlu kimdir? Süper Vali Recep Yazıcıoğlu ne zaman öldü? Recep Yazıcıoğlu öldürüldü mü?  İşte tüm detaylar...

RECEP YAZICIOĞLU KİMDİR?

Recep Yazıcıoğlu 2 Haziran 1948 yılında Trabzon'un Sürmene ilçesinde doğdu. Eski Tokat, Aydın, Erzincan ve Denizli valisi. Kişiliği, görev yaptığı bölgelerde halka olan yakınlığı, fikirleri ve görüşleri nedeniyle kamuoyunda Süper Vali olarak anıldı.

Yazıcıoğlu, ilkokula doğduğu köyde başladı fakat babasının görevi nedeniyle ilk ve orta öğrenimini Milas'ta, lise öğrenimini Aydın'da tamamladı. Adnan Kahveci ile çocukluk ve ilkokul arkadaşıdır. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini tamamladıktan sonra 1968'de Aydın'a maiyet memuru olarak atandı. 1971-1984 yılları arasında sırasıyla Kalkandere, Bahçe, Hamur, Ayvacık, Kırıkhan, Alaca, Akçakoca ilçelerinde kaymakamlık görevinde bulundu. 1975 yılında da asteğmen olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığında askerlik görevini tamamladı.

1984 yılında 36 yaşında en genç vali olarak Tokat Valiliğine atanan Recep Yazıcıoğlu akabinde 14 Ağustos 1989'da Aydın Valisi olarak göreve başladı. 19 Ağustos 1991 tarihinde Erzincan Valiliğine, 26 Eylül 1999'da Merkez Valiliğine, 30 Ocak 2003'te de Denizli Valiliğine getirildi.  Vilayet yönetimleri dönemindeki uygulamaları üniversitelerde tez konusu olan[4] Recep Yazıcıoğlu Tokat Valiliği sırasında torba bütçe uygulaması ile Cumhuriyetten bu yana yapılan dersliklerden daha fazla derslik kazandırmıştır.

RECEP YAZICIOĞLU SUİKASTE Mİ UĞRADI?

2003'te Eskişehir-Ankara Yolu üzerindeki Temelli Mahallesi yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucunda olaydan 2 gün sonra bitkisel hayata girerek 8 Eylül 2003 tarihinde öldü. Cenazesi Aydın'ın Söke ilçesinde 10 Eylül 2003'te toprağa verildi.

Ölümünün ardından Süper Vali'nin hatırası yaşatılmaya devam edildi. İsmiyle, hayat hikayesini anlatan dizi ve filmler çekildi. Vali Recep Yazıcıoğlu'na, "Faruk Yazıcı" ismiyle Erdal Beşikçioğlu hayat verdi. 

9 Ocak 2009'da gösterime giren Vali filminde Vali Recep Yazıcıoğlu'nun Denizli'deki uranyum rezervlerini Amerikan firmasının kullanımına açmadığı için suikasta kurban gittiği iddia edilmektedir.

Muhabir: Haber Bülteni