Mükemmeliyet ödüllü Nemrut Krater Gölü, yılda binlerce yerli ve yabancı turisti kendine çekerken, şimdi de NASA astronotlarının dikkatini çekti. NASA astronotlarından Andreas Mogensen, 23 Kasım 2023 tarihinde uzaydan çektiği bir fotoğraf ile Nemrut Krater Gölü'nün doğal güzelliklerini bir araya getirdi. NASA web sayfasında paylaşılan bu özel karede, Tatvan ilçesi, Nemrut Krateri ve Van Gölü aynı karede yer aldı.

23 Kasım 2023 tarihinde saat 12.30'da çekilen bu etkileyici fotoğraf, Nemrut Krater Gölü'nün bembeyaz manzarası ve Van Gölü'nün çevrelediği Tatvan ilçesinin görüntüsüyle büyüleyici bir doğal kompozisyon sunuyor. NASA tarafından "Nemrut Dağı Turkey" notuyla paylaşılan bu görsel şölen, sosyal medyada hızla yayılarak büyük beğeni topladı. Nemrut Krater Gölü'nün uzaydan çekilen bu özel fotoğrafı, Türkiye'nin eşsiz doğal güzelliklerini bir kez daha uluslararası arenada ön plana çıkardı.

“İlçemizin doğal güzelliklerini yerinde görmeye davet ediyoruz”

AASA astronotunun uzaydan çekmiş olduğu fotoğraf ile ilgili değerlendirmede bulunan Tatvan Kaymakamı Dr. Remzi Demir, mükemmeliyet ödüllü Nemrut Krater Gölü’nün astronotların da ilgisini çekmesinin bölge adına sevindirici olduğunu söyledi. Bölgenin birçok doğal güzelliğe sahip olduğunu, Nemrut Krater Gölü’nün de bunlardan biri olduğunu kaydeden Kaymakam Demir, “Uzaydan bile bu kadar güzel görünen bir kalderamız ve en az bu kalderamız kadar güzel olan daha birçok doğal güzelliğimiz var. Bu doğal güzelliklerden biri olan Nemrut Kalderamız, doğal güzelliğiyle kendine hayran bırakmakta ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Bu anlamda herkesi ilçemizin bu doğal güzelliklerini yerinde görmeye davet ediyoruz. İnşallah bizlerde yaptığımız ve yapacağımız tanıtım faaliyetleri ile bölgemizi daha çok tanıtmaya ve her anlamda daha çok görünür kılmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Nemrut Krater Gölü'nün doğal güzelliğini uzaydan fotoğraflayan NASA astronotu Andreas Mogensen ve diğer astronotlar, bölge sakinlerinin büyük ilgisini çekti. İlçe halkı, bu eşsiz doğal güzelliği yerinde görmek için NASA astronotlarını Nemrut Krater Gölü'ne davet etti.

Bölge, daha önce de NASA astronotlarının dikkatini çekmiş ve geçtiğimiz yıllarda düzenlenen bir çevrim içi fotoğraf yarışmasında, uzaydan çekilen Van Gölü fotoğrafı birinci seçilmişti. Nemrut Krater Gölü ve çevresi, doğal zenginlikleriyle sadece yerel halkın değil, uluslararası uzay araştırmacılarının da ilgisini çeken bir bölge olarak ön plana çıkıyor.

Muhabir: İhlas Haber