DEM Parti bina saldırısında tutuklanan Halil Begit merak ediliyor. Halil Begit kimdir, nereli ve kaç yaşında olduğu sorgulanıyor. Arama motorlarında merak uyandıran bu ismin aslında kim olduğu araştırılıyor. İşte detaylar...

HALİL BEGİT KİMDİR?

Urfa'nın Birecik ilçesinde DEM Parti binasına yapılan silahlı saldırı soruşturması kapsamında, Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit'in kardeşi olan Halil Begit, Begit Gayrimenkul şirketinde çalışmaktadır. Şüpheli olarak gözaltına alınan Halil Begit'in, DEM Parti Birecik ilçe binasına yapılan saldırı ve ilçe yöneticilerine yönelik tehdit mesajlarıyla ilişkilendirildiği belirtiliyor. Kendisi DEM Parti'den istifa eden Mehmet Begit'in de kardeşidir.

NE OLMUŞTU?

Urfa'nın Birecik ilçesinde dün gece DEM Parti ilçe binasına silahlı bir saldırı düzenlendi. Saat 03.30 sularında gerçekleştirilen saldırıda, ilçe binasına 14 mermi isabet etti. Saldırı sonrasında, olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, seçimden sonra DEM Parti'den istifa eden Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit'in kardeşi olan Halil Begit gözaltına alındı.

Halil Begit'in, olaydan önce DEM Parti ilçe yöneticilerini tehdit ettiği iddia edildi. WhatsApp üzerinden tehdit mesajları alan ilçe yöneticileri, Halil Begit hakkında suç duyurusunda bulunmak için savcılığa başvurdu.

Muhabir: Haber Bülteni