Ekranların başarılı oyuncusu Furkan Andıç’ın kariyeri sevenleri tarafından merak edilip araştırılıyor. Birçok film ve dizide rol alan Furkan Andıç hakkında merak edilen detaylar haberimizde…

FURKAN ANDIÇ KİMDİR?

Furkan Andıç 4 Nisan 1990 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Üç erkek kardeşin ortancasıdır.

EĞİTİM HAYATI

İlkokulu ve liseyi Ataşehir'de okuyan Furkan Andıç, 2007 yılında liseden mezun olduktan sonra Ukrayna'ya gitti. Ukrayna'da Kiev Politeknik Üniversitesinde ilk sene hazırlık ve dil eğitimi alan Andıç, ikinci senesinde ise ekonomi bölümünde okudu. Eğitim sistemindeki denklik koşulu yüzünden İstanbul'a dönmek zorunda kaldı.

Üniversite eğitimine bir süre İstanbul Bilgi Üniversitesinde Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümünde devam eden genç oyuncu, daha sonra 2011-2012 eğitim senesi 1. döneminde Yeditepe Üniversitesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölümüne yatay geçiş yaptı.

OYUNCULUK KARİYERİ

Birçok reklam filminde oynayarak oyunculuk kariyerine başlayan genç oyuncu, 2011 yılında TNT ekranında yayınlanan Kolej Günlüğü adlı yapımla birlikte dizilerde de rol almaya başlamıştır.

2007 yılında Eti Bi Dolu, 2008 yılında Vatan Computer, 2011 yılında ise Turkcell ve Marmara Forum AVM'nin reklamlarında oynamıştır. Kolej Günlüğü dizisinde ise Mert karakterini canlandırmıştır.

2015 yılında ise atv'de yayımlanan Kırgın Çiçekler adlı dizide 20 bölüm boyunca "Gökhan" karakterini canlandırdı. 2016 yılında ise Kanal D'de yayımlanan Tatlı İntikam adlı dizide "Sinan" karakterini canlandırdıktan sonra 2017 yılında Meryem dizisinde "Savaş" karakterini canlandırdı. 2019 yılında FOX'ta yayımlanan Her Yerde Sen dizisinde Demir Erendil karakterini canlandırdı. 2020 yılında Kanal D'de yayımlanan Çatı Katı Aşk dizisinde "Ateş Avcı" karakterini canlandırmıştır.

2011 yılında yayınlanmaya başlayan ve senaryosu Desperate Housewives dizinden uyarlanan Kanal D'nin Umutsuz Ev Kadınları dizisinde, orijinalinde Jesse Metcalfe'nin canlandırdığı ve Gabrielle Solis'le (Eva Longoria) gizli ilişkisi bulunan genç bahçıvan John Rowland karakterinin Türkiye'deki uyarlamasında, Zeliş'e (Evrim Solmaz) ilgi duyan bilişim meraklısı Levent karakterini canlandırmıştır. Yağmurdan Kaçarken dizisinde Harun karakterini canlandırmıştır. Ayrıca Aşk Ekmek Hayaller dizisinde Altan'ın büyüdüğündeki hâlini oynamıştır.

2014 yılının Haziran ayında yayınlanmaya başlayan Kaçak Gelinler dizisinin başrollerinden biri olan Selim İnan rolünü canlandırmıştır, bu rolle daha çok tanınarak ün sahibi olmuştur. Ağustos 2015'te Andıç'ın, atv dizisi Kırgın Çiçekler'in kadrosuna dâhil olduğu açıklanmıştır ve dizide düzenli kadroya girmiştir. Fakat 11. bölümde girdiği Kırgın Çiçekler dizisinden 29. bölümde ayrılmıştır. 2016 yılında Kanal D'de yayınlanan Tatlı İntikam adlı dizide Sinan/Tankut karakterini canlandırdı. 2017'de Meryem dizisinin ana karakterlerinden biri olan Savaş'ı canlandırmıştır.

FURKAN ANDIÇ’IN ROL ALDIĞI FİLM VE DİZİLER:

2014 - Kaçak Gelinler (Dizi)
2013 - Yağmurdan Kaçarken (Dizi)
2013 - Aşk Ekmek Hayaller (Dizi)
2012 - Umutsuz Ev Kadınları (Dizi)
2011 - Kolej Günlüğü (Dizi)

İLGİ ÇEKEN İÇERİKLER:

MEHMET GÜNSÜR KİMDİR?

ALİ SUKAS KİMDİR?

İSMAİL DEMİRCİ KİMDİR?

Muhabir: Haber Bülteni