Oyuncu Taro Emir Tekin’in kariyeri ve biyografisi merak konusu oldu. Peki, Taro Emir Tekin kimdir? İşte, Taro Emir Tekin hakkında merak edilen tüm ayrıntılar…

TARO EMİR TEKİN KİMDİR?

Şevval Sam ve Metin Tekin'in oğlu olan (Taro) Tarık Emir Tekin 15 Haziran 1997’de dünyaya geldi. Sadakatsiz ve Bir Peri Masalı dizilerindeki rolleri ile tanınan Tekin, birçok film ve dizide rol almıştır.

Taro Emir Tekin kaç yaşında?

1997 doğumlu olan Taro Emir Tekin, 2024 yılı itibariyle 27 yaşındadır.

EĞİTİM KARİYERİ

Küçük yaşlardan itibaren oyunculuk eğitimi almaya başlayan Tarık Emir Tekin, Cambridge School of Visual & Performing Arts dahilinde University of Arts London’ın PaPA derecesini bitirdi. Ardından RADA Foundation kursunda eğitim aldı ve Oxford School of Drama tiyatro bölümünde eğitimine devam etti.

ROL ALDIĞI DİZİLER

Bir süre İngiltere'de yaşadıktan sonra Türkiye'ye dönüş yapan Tekin, oyunculuk kariyerine ilk olarak 2020 yılında Rise of Empires: Ottoman isimli Netflix dizisinde rol alarak başladı.

Tekin, ardından yine internet dizisi olan ve BluTV yapımı olan Çıplak dizisinde Bulut karakterini canlandırdı. 2020-2022 yılları arasında Kanal D ekranlarında yayımlanan Sadakatsiz isimli dizide Selçuk Dağcı karakterine hayat verdi ve bu rolle adından söz ettirdi. Ardından, Bir Peri Masalı adlı dizide Onur Köksal karakteriyle başrolde yer aldı. Günümüzde ise, Star TV'de yayımlanan Yalı Çapkını isimli dizide Kaya karakterine hayat vererek kariyerine devam etmektedir.

Tekin, oyunculuğun yanında amatör olarak müzikle de ilgilenmektedir.

Ödülleri

2022 48. Altın Kelebek Ödülleri
2023 GQ Türkiye Men of The Year Ödülleri

İLGİ ÇEKEN İÇERİKLER:

BAHAR KORÇAN KİMDİR?

SEZAİ KARAKOÇ KİMDİR?

DOĞA RUTKAY KİMDİR?

Muhabir: Haber Bülteni