Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak’a yük götüren bir tır şoförü, uzun tır kuyruğunda beklemek istemeyerek Silopi şehir merkezinden ters yönden seyretmeye başladı. Trafiği tehlikeye atan bu hareket, şehir merkezinde büyük bir risk oluşturdu. O anları cep telefonuyla kaydeden bir vatandaş, görüntüleri sosyal medyada paylaşarak geniş bir yankı uyandırdı.

Trafik güvenliğini sağlayan trafik polisi, durumu fark ederek tırı durdurdu. Polis memurunun tır şoförüne yönelttiği sorular, sosyal medyada dikkat çekti. Polis, “Nereden geliyorsun? Ne geziyorsun burada? Ters yönden niye geliyorsun? Sorununuz ne? El alemin akıllısı siz misiniz? Hiç mi insandan korkmuyorsunuz? Mal mı bu kadar insan bekliyor? Senin ki gecikiyor, onların ki gecikmiyor mu? El alemin akıllısı sen misin?” şeklinde tepkisini gösterdi.

Başörtülü hakimi "laikliğe aykırı" olduğu için reddeden avukata hapis istemi Başörtülü hakimi "laikliğe aykırı" olduğu için reddeden avukata hapis istemi

Tır şoförüne ters yönden gelme ve trafik güvenliğini tehlikeye atma suçlarından cezai işlem uygulandı. Trafik polisinin sağduyulu ve kararlı tavrı, vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. 

Kaynak: İHA