İsrail ordusu da resmi açıklamasında Yahya Sinvar’ın, Gazze’nin güneyinde düzenlenen bir hava saldırısında hayatını kaybettiğini bildirdi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Katz’ın dünya genelinde görüştüğü muhataplarına Sinvar’ın ölümüne ilişkin bilgi verdiğini açıkladı. Katz, Sinvar’ı Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği saldırının sorumlusu olarak tanımlarken, onun ölümünün İsrail için askeri bir başarı ve İran’a karşı kazanılmış bir zafer olduğunu ileri sürdü. Katz ayrıca, Sinvar’ın ölümüyle birlikte Gazze'deki İsrailli esirlerin serbest kalabileceği ve Hamas ile İran'ın bölgedeki etkisinin sona erdirilebileceği yeni bir durumun ortaya çıkabileceğini savundu.

HAMAS’TAN RESMİ AÇIKLAMA GELMEDİ

Bu iddialara karşın Hamas, Sinvar’ın ölümüne dair henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Bakan Yumaklı duyurdu: Tüm okullarda denetim yapılacak Bakan Yumaklı duyurdu: Tüm okullarda denetim yapılacak

UNRWA YALANLADI

Öte yandan, Birleşmiş Milletler’e bağlı UNRWA’nın Genel Komiseri Philippe Lazzarini, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail basınında çıkan Sinvar ile birlikte bir UNRWA çalışanının da öldüğüne dair haberleri yalanladı. Lazzarini, söz konusu çalışanın şu anda Mısır’da olduğunu belirterek, bu tür dezenformasyon kampanyalarına son verilmesi gerektiğini ifade etti.

Yahya Sinvar, Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı olarak Gazze’deki lider konumlarından biri olup, 2011 yılında esir takasıyla İsrail hapishanelerinden serbest bırakılmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı