Sivas'ta bugün 10 dakika arayla 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde iki deprem olması sonrası yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, önemli bir açıklama yaptı. Depremleri değerlendiren Görür: “Büyük deprem de üretebilir” uyarısında bulundu.

'Büyük Deprem Olabilir'

Geçtiğimiz gün Malatya’da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından bugün de merkez üssü Sivas olan ve ilki 4.7, ikincisi ise 4.1 büyüklüğünde iki deprem gerçekleşti. Sivas, art arda 2 depremle sarsılırken yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından kritik bir açıklama yaptı.

Sivas depremlerine ilişkin "Erzincan-Mersin’ e kadar uzanıyor ve Kayseri’den geçiyor. Büyük deprem de üretebilir" ifadesiyle kritik bir uyarıda bulunan Görür, "Sivas’ın doğusunda iki deprem oldu. Biri 4,7 diğeri 4,2. Depremler Merkezi Anadolu Fay Zonu içinde (CAFZ). Zon oligosenden beri aktif. Sol yönlü, doğrultu atımlı. Erzincan-Mersin’ e kadar uzanıyor ve Kayseri’den geçiyor. Büyük deprem de üretebilir. Ecemiş Fayı olarak da bilinir" değerlendirmesinde bulundu.

AFAD, bugün Sivas’ta ilk olarak 4,7, dakikalar sonra ise 4,1 büyüklüğünde iki depremin olduğunu açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Vali Yılmaz Şimşek'in yaptığı konuşmalarda, ilk tespitlere göre olumsuz bir durum yaşanmadığı belirtildi.

Narin davasında şok iddia! Bahtiyar'ın kızını kaçırıp gebe bırakmışlar Narin davasında şok iddia! Bahtiyar'ın kızını kaçırıp gebe bırakmışlar

Malatya Sallandı

Geçtiğimiz gün AFAD, Malatya’nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem olduğunu  açıklamış ve depremin derinliği 10.07 km olarak ölçülmüştü. Depremin; Diyarbakır, Elazığ, Şanlıurfa ve Gaziantep gibi birçok şehirde hissedildiği bildirilirken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı konuşmada: “187 vatandaşımız depremden etkilendi. 43 vatandaşımız gözetim altında tutuluyor" sözlerini kaydetmişti.

Kaynak: Haber Merkezi