Suudi Arabistan medyası, Hamas'ın Gazze lideri Yahya Sinwar'ın, Hamas Siyasi Büro Başkanlığına Halid Meşal'in geçmesine karşı olduğunu öne sürdü. İsmail Haniye’nin suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, Hamas Siyasi Büro Başkanlığı için belirsizlik devam ediyor. Al Hadath televizyon kanalı, Sinwar'ın, Halid Meşal'in bu görev için öne çıkan isimlerden biri olmasına karşı çıktığını ve İran'la daha güçlü ilişkileri olan bir lideri tercih ettiğini bildirdi.

Habere göre, Hamas liderleri dün Katar’da bir araya geldi. Sinwar'ın, daha İran yanlısı birini desteklediği belirtiliyor. Öte yandan, Hamas Siyasi Bürosu kurucu üyesi Halid Meşal ve Hamas içinde etkili bir figür olan Halil el-Hayya'nın, Haniye'nin yerine geçmesi muhtemel isimler arasında olduğu söyleniyor.

BİM market bu kez banka kuruyor! BİM Banka avantanjları BİM market bu kez banka kuruyor! BİM Banka avantanjları

Yeni liderin belirlenmesi, Hamas'ın siyasi bürosu, dini ve siyasi figürlerin yer aldığı danışma organı olan Şura Konseyi tarafından yapılacak. Şura Konseyi'nin kararının, Hamas'ın gelecekteki yönelimi ve dış ilişkilerindeki stratejileri üzerinde önemli bir etkisi olacağı düşünülüyor.

Kaynak: İHA