Ölüm; Yüce Allah'ın canlılar üzerindeki bir kudretinin tecellisidir. Âl-i İmrân / 185. Ayet'te Yüce Allah, şöyle buyuruyor, Her nefis ölümü tadacaktır. Yaptıklarınızın karşılığı ancak kıyâmet günü tastamam verilecektir. Kim cehennemden uzaklaştırılıp cennete konulursa, gerçekten o kurtuluşa ermiştir. İyi bilin ki, bu dünya hayatı, aldatıcı bir faydadan başka bir şey değildir. İnancımız gereği cenazelerimizde İslâma uygun bir şekilde yıkanıp kefenlenip, defin edilmelidir. Belediyelik yerlerde normalde cenaze işlerini belediye görevlileri yapar, maaşı da belediyeden alırlar. Bunlar Müftülüğe veya Diyanete bağlı değildir. Ama vatandaş bunları Diyanetin görevlisi sanıyor. Aynı şekilde kadın cenazeleri de belediyenin kadın gassal görevlileri yıkar. Haymana’da Belediyenin her iki görevlisi de yok. Erkek cenazeleri müftülüğe bağlı hocalar yıkıyor. Ama kadın cenazeler nedense hiç kimsenin aklına gelmiyor. Bu konuda hocalara müftülüğe sitem edenler, herhalde kadın cenazeleri de hocalara yıkatacak olmadıklarını bildikleri halde bu hususu hiç dile getirmiyorlar. Bu da amaçlarının sorun çözmek değil, olaya tek taraflı bakış olduğunu gösteriyor.

Haymana'da gasilhane ve gassal sorunu var!. Müftülüğe bağlı erkek imamlar erkek cenazelerini yıkayıp kefenliyor, bayan cenazeleri ise gönüllü hanımefendiler yıkayıp kefenliyorlar. Genelde bayan cenazeleri Polatlıya yada Ankara'ya yıkanmak için gidiyor. Koskoca ilçede bayan gassal yok, merkez ve dış mahallelerinin nüfusu 30 bin olan bir ilçede, bir tane bayan gassal görevlisi yok. Ankara Büyük Şehir Belediyesi ve Haymana belediyesi bayan gassal istihdam edemeyecek kadar ekonomik durumu kötümü?

Bütün belediyelerde cenaze aracı, cenaze için bayan gassal ve erkek gassallar mevcut, cenazeler İslâma uygun yıkanıp, ücretsiz kefenlenip tabuta koyarak, belediyenin cenaze aracıyla mezarlığa götürülüyor ve cenaze sahibi bu acılı gününde huzurlu bir şekilde cenazesini defnediyor. Cenaze çadırı ve çay şeker dahil vatandaşa destek oluyorlar. Bizim Haymanamızda bir tane bile Belediye personeli bayan gassal yok. Birden fazla cenaze olsa nerede muhafaza edilecek, aynı anda cenaze yıkanması lazım gelirse nasıl yıkanacak, belediyelerin bu büyük soruna çözüm bulması gerekli, sosyal belediyecilik bunu gerektirir.

Kadınlarımız sahipsiz mi? Nerede kaldı pozitif ayrımcılık, Büyükşehir Belediye Başkanımızdan ve Haymana Belediye Başkanımızın bu sorunları bir an evvel çözmesini temenni ediyoruz. Allaha emanet olun, hoşça kalın.