Haymanamızda trafik ışıkları neden yok? Başkentin en eski ilçesi olmamıza rağmen bir tane bile trafik ışığı ilçemizde yok. En çok trafik kazasının olduğu akıllı kavşakta bir düzenleme yapıldı ama bu yetersiz çünkü trafik işareti yanında trafik ışıkları olması gerekmez mi? Konutlar kavşakta trafik lambası olması gerekmez mi? Merkez dört yolda trafik ışıkları olması gerekmez mi?

Trafik kuralları, yaya ve sürücülerin yolda giderken uymaları gereken kurallardır. Günümüzde, özellikle büyük kentlerde insan ve araç sayısı çok artmıştır. Yollar kalabalıktır. Yaya ve sürücülerin bir yere gidip gelirken birbirlerine zarar vermeden yol almaları, ancak bu kurallara uymalarına bağlıdır.Trafik ışıkları, trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda trafik akışını düzenleyen, hayatımızı kolaylaştıran ve zaman kazandıran son derece yararlı bir teknoloji ürünüdür.

Trafik işaret ve levhaları genel anlamda hayati bir öneme sahiptir. Hem araçların hemde insanların bir uyum içerisinde olması için trafik işaret ve levhaları çok önemlidir. Trafikte insanların ve araçların nasıl bir düzen içerisinde olması gerektiğini, nerede nasıl hareket etmesi gerektiğini bu trafik işaret ve levhaları belirler.

Haymana’da park sorunu almış başını gidiyor, kıymetli encümenlerimiz bazı sokakları tek yön ve sağlı sollu park yasağı kararı almaları gerekir. Acilen park sorununa alternatif park alanları belirlenmeli, ceza caydırıcı olmaz alternatif sunmak lazım gelmez mi? Yaya geçitlerinde önceliğin yayalarda olduğu konusu sık sık duyurulup kontrol edilmeli bence. Yayalara yol veren sürücü hemen hemen hiç yok. Trafik ışıkları konusunda Büyükşehir Belediyesi Trafik Daire başkanlığına çok iş düşüyor. CHP ilçe başkanlığı bu sorunları ivedilikle çözmeli diye düşünüyorum.

Yol medeniyettir. Medrese mahallemizde yollar köstebek yuvası gibi olmuş, hiçbir yetkili bu yollardan geçmez mi? Yollarımızın durumu içler acısı. Fen işleri Haymanamızın kalkınması için, halkın rahat ve huzurlu araçlarını kullanması için bu konular ile ilgilenmesi gerek diye düşünüyorum. Engelli rampaları ve geçiş yollarını da unutmamak lazım.

Yollar sadece seçim yaklaştığında göstermelik yapılmamalı. İhtiyaç hasıl olduğunda ivedi müdahale edilmeli. Halkımız her şeyin en güzeline ve en iyisine layık. Hızla belde olma yolunda ilerliyoruz. Giden nüfusu durdurmak lazım, alt yapı ve üst yapı sorunlarını, Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyemiz el ele verip çözmeli diye düşünüyorum. Trafik işaretleri, trafik ortamında bulunan sürücü, yaya ve yolcuların ortak dilidir. Bu yüzden trafik işaretlerinden oluşan bu ortak dili doğru ve yerinde kullanmak trafik güvenliği açısından çok önemlidir. Gerekli yerlere trafik ışıkları konulmalı, çok çalışmamız lazım çok. Allah’a emanet olun, hoşça kalın.

(CHP İlçe Başkanı Sayın Kasım Koç’a başsağlığı dileklerimi iletiyor, merhuma Yüce Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum)