Teknoloji

İç Güvenlik Ekipmanları Fuarı Ankara'da kapılarını açtı

Ankara'da, İçişleri Bakanlığı'nın öncülüğünde düzenlenen İç Güvenlik Ekipmanları Fuarı (İGEF'24), Emniyet Genel Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı ve Silah Sanayicileri ve Patlayıcı Maddeler İş Adamları Derneği (SİSİAD) iş birliğiyle gerçekleştiriliyor. Fuar, yurt içi ve yurt dışından 72 firmanın katılımıyla ATO Congresium Fuar ve Kongre Merkezi'nde başladı.

Abone Ol

Fuarın açılış töreninde konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Türkiye'nin savunma sanayisindeki yerlilik oranının son yıllarda yüzde 20'lerden yüzde 80'lere ulaştığını vurguladı. Karaloğlu, otomasyon, yapay zeka ve robotik teknolojilerdeki ilerlemelerin iç güvenlik risklerini de beraberinde getirdiğine dikkat çekti.

İç Güvenlikte Yeni Tehditler

Karaloğlu, özellikle son dönemde Lübnan'da meydana gelen patlayıcı cihaz saldırılarını örnek göstererek, "Bu ve benzeri yeni riskler karşısında iç güvenlik noktasındaki teknolojinin gelişimi ve alacağımız yeni pozisyonu da tartışacağımız bir ortamı hep birlikte yaşıyoruz." dedi. Geçmişte sanal ve siber dünya diye bir kavramın olmadığını hatırlatan Karaloğlu, bugün ise suçların büyük bir kısmının dijital dünyaya kaydığına dikkat çekti. "Bugün geldiğimiz noktada hem suçların çeşitlendiği hem suç profillerinin farklılaştığı ve suçların daha ağırlıklı olarak sanal dünyaya kaydığı ortamı hep birlikte yaşıyoruz. Güvenliğimizi temin etme noktasında bu gelişmelere devlet olarak iç güvenlik birimleri olarak kendimizi hazırlamak zorundayız." ifadelerini kullandı.

Emniyet Gücü Her Zaman Görevde

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu, konuşmasının devamında, iç güvenliği sağlamak için Türkiye genelinde 600 bin emniyet mensubunun görev yaptığını belirtti. Vatandaşın huzurunu sağlamak için bu kadronun büyük bir özveriyle çalıştığını ifade etti.

Fuar, Teknoloji ve Güvenliği Bir Araya Getiriyor

Açılış törenine Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, SİSİAD Başkanı Mehmet Cafer Sayılır ve EXPOLINK Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan da katıldı. Törenin ardından İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu ve beraberindekiler, fuar alanındaki ASELSAN başta olmak üzere çeşitli firmaların stantlarını gezerek güvenlik ekipmanlarını inceledi.

Fuar Ziyarete Açık

İGEF'24 Fuarı, iç güvenlik alanında son teknolojileri tanıtmak ve güvenlik ekipmanları sektöründeki yenilikleri paylaşmak amacıyla düzenleniyor. Fuara 21 Eylül Cumartesi gününe kadar ziyaretçiler kabul edilecek.