CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul'un fethinin 571'inci yıl dönümü vesilesiyle resmi Twitter hesabından anlamlı bir paylaşımda bulundu. Özel, İstanbul'un tarihi ve kültürel önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Ekim Katliamının Yıldönümünde Açıklamalarda Bulundu Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Ekim Katliamının Yıldönümünde Açıklamalarda Bulundu

"Dünyanın en güzel kentlerinden birisi olan İstanbul'u geliştirmek ve ona hak ettiği saygınlığı kazandırmak her birimizin görevi. İstanbul'un fethinin 571'inci yılını kutluyorum. Fatih'in ve Atatürk’ün emanetine sahip çıkmayı sürdüreceğiz."

EKREM İMAMOĞLU'DA KABİR ZİYARETİ YAPTI

Bugün düzenlenen türbe ziyaretinde, İstanbul'un fethinin 571. yıl dönümü münasebetiyle gerçekleşen etkinliklerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun türbe ziyaretine daha ciddi bir şekilde yaklaştığı ve önceki yıllara göre daha dikkatli davrandığı gözlemlendi. Ziyaret esnasında İmamoğlu'nun, protokol üyeleriyle birlikte sandukanın başında dua ettiği ve daha saygılı bir tavır sergilediği görüldü.

Ziyaretin ardından yapılan açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu  “Bugün, devlet erkanımızla birlikte, Fethin 571. yıldönümünde, hep beraber dua ettik. Fatih Sultan Mehmet Han’ı rahmetle, minnetle andık. Ruhu şad olsun. Bir fetih yıldönümünü bugün hep birlikte kutlayacağız. Fethin çok derin anlamları var. Fatih Sultan Mehmet Han, Peygamberimizin müjdelediği bir fethin kumandanı. Ve aslında bir çağın değişimine vesile olan bir fetihten bahsediyoruz. Çağın çok ilerisinde bir komutan ve bir devlet yöneticisi, padişah. Osmanlı İmparatorluğu’nun belki en parlak sürecine imza atan ve o sürecin başlamasına vesile olan padişah” açıklamalarında bulundu.

Muhabir: Haber Bülteni