Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde düzenlenen etkinlikte, 57 yerel işletme ve 9 ilçe belediyesinin yanı sıra çeşitli meslek odaları ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin birim çadırları yer aldı. Toplamda 100 çadır kurulan etkinliğin ikinci gününde, Kayseri’nin meşhur sucuk döneri halka ikram edildi. Yoğun katılımın yaşandığı bu etkinlikte, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da bizzat döner keserek vatandaşlara ikramda bulundu.

Gölbaşı’nda geleneksel kermes etkinliği düzenlendi Gölbaşı’nda geleneksel kermes etkinliği düzenlendi

"Kayseri Hak Ettiği Yere Ulaşacak"

Açılışta konuşan Başkan Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin daha fazlasını hak ettiğini vurgulayarak, “Bu etkinlikler ile şehrimizi en iyi şekilde tanıtmak için çaba gösteriyoruz. Kayseri’nin tarihi ve kültürel zenginliklerini, gastronomi alanındaki güçlü yanlarını ön plana çıkarmak adına el birliğiyle çalışıyoruz. 6 bin yıllık tarihi geçmişi ve eşsiz lezzetleriyle Kayseri, yerli ve yabancı misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlıyor” dedi.

"Sucuk, Kayseri'nin Simge Lezzeti"

Sucuk döner dağıtımı hakkında konuşan Başkan Büyükkılıç, geçen yıl bir ton mantının ikram edildiği etkinliği hatırlatarak bu yıl bir ton sucuk döner dağıtmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Kayseri sucuğunun kendine özgü tadı ve rayihasıyla fark yarattığını belirten Büyükkılıç, “Kayseri dendiğinde akla gelen ilk lezzetlerden biri sucuğumuzdur. Bu şehri tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz. Şehrimizin adını bu özel lezzetlerle duyurmak bizim için çok önemli” dedi.

"Kayseri’nin Altın Çağı"

Kayseri’nin gastronomi alanında altın çağını yaşadığını belirten Başkan Büyükkılıç, etkinlik boyunca misafirlerin birbirinden farklı lezzetlerle buluşmaya devam edeceğini dile getirdi. Ayrıca dışarıdan gelen şeflere ve organizasyona katkı sunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Büyükkılıç, "Kayseri her zaman pozitif anlamda anılmayı hak eden bir şehir" diye konuştu.

Etkinlikler 10 Ekim’e Kadar Sürecek

2. Kayseri Gastronomi Günleri, 10 Ekim Perşembe gününe kadar çeşitli etkinlikler ve ikramlarla devam edecek. Ziyaretçiler, Kayseri’nin lezzetlerinin yanı sıra kültürel etkinliklere de katılma fırsatı bulacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı