Eğitim programı, Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ceyhan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel, Afet Eğitimleri Şube Müdürü Ali Civelek, AKUT temsilcileri ve güvenlik personelinin katılımıyla belediye meclis salonunda gerçekleştirildi.

A W312547 03

AFET FARKINDALIĞI HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Eğitimin açılış konuşmasını yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel, afet farkındalık eğitimlerinin toplumun her kesimi için önemli olduğunu vurguladı. Erel, "Afetlere hazırlıklı olmak, sadece kurumların değil, tüm bireylerin sorumluluğundadır. AKUT ve gönüllülerle iş birliği yaparak bu süreci daha etkili bir şekilde yönetiyoruz," dedi.

DOĞRU MÜDAHALE HAYAT KURTARIR

Eğitimin ilk bölümünde, AKUT Ankara gönüllüsü Ergun Padır, afet öncesinde alınacak tedbirlerin ve afet anında doğru müdahale yöntemlerinin hayat kurtarıcı olduğunu belirtti. Mustafa Kemal Atatürk'ün "Felaket başa gelmeden evvel önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünmek lazımdır" sözünü hatırlatarak, olası afetlerin sonuçlarını en aza indirmek için alınacak önlemlerin önemine değindi.

YANGINLARA KARŞI ETKİLİ MÜDAHALE TEKNİKLERİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'ndan İtfaiye Amiri Nurettin Ayaz ise yangın eğitimi verdi. Yangın anında yapılması gerekenler, yangın söndürme teknikleri ve acil durum yönetimi hakkında bilgi veren Ayaz, çeşitli yangın senaryolarını örneklendirerek katılımcılara hızlı ve etkili müdahale tekniklerini anlattı. Ayrıca yangın söndürme ekipmanlarının doğru kullanımı da uygulamalı olarak gösterildi.

Kız Öğrenci Yurdu’nda işaret dili kursu başladı Kız Öğrenci Yurdu’nda işaret dili kursu başladı

K-9 KÖPEKLERİ GÖSTERİ YAPTI

Eğitim sonrasında, Ankara İtfaiyesi K-9 Arama Kurtarma ekipleri bir gösteri düzenledi. Eğitimli köpeklerin afetlere müdahale sırasında sergiledikleri üstün yetenekler, katılımcılardan büyük ilgi gördü. Eğitim programı, güvenlik personeline sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.

A W312547 02

Kaynak: İHA