Keçiören Belediyesi, şeffaflık ilkesi gereği bir adım daha atarak belediye ihalelerini canlı yayınlayacak. 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası göreve başlayan Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, yapılan bu kararı açıkladı. Özarslan, "Açık, şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla bundan sonra belediyemizin tüm ihalelerini canlı yayınlayacağız. Vatandaşlarımız sosyal medya platformları üzerinden ihalelerin tamamını takip edebilecek" dedi.

İlk olarak Keçiören Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Gıda Ürünü Alım İhalesi canlı olarak yayınlandı. Yapılan ilk ihalede firmaların sundukları teklifler değerlendirilip ihalenin birinci oturumu tamamlandı. Başkan Özarslan, belediye olarak yapacakları mal ve hizmet alım ihalelerinin canlı yayınlanacağını belirterek, "İhalelerimizi halkın gözü önünde ve erişilebilir bir şekilde yapacağız. Bu sayede ihale süreçleri, tüm vatandaşlar tarafından izlenebilir hale gelecek. Bizim yaptığımız bu uygulama örnek bir uygulamadır. Kamuoyu, belediyemizin ne tür bir yönetim anlayışını benimsediğini ve kaynakları nasıl kullandığını görebilecek" ifadelerini kullandı.

Kızılcık Şerbeti'nde Papazla Yapılan Diyalog RTÜK'ün Gözünden Kaçmadı! Kızılcık Şerbeti'nde Papazla Yapılan Diyalog RTÜK'ün Gözünden Kaçmadı!

UYGULAMA VATANDAŞTAN TAM NOT ALDI

Keçiören Belediyesi'nin canlı yayınladığı ihale çok fazla izlenme alırken, uygulama vatandaşlardan tam not aldı. Yerel yönetimlerde şeffaflığın ve hesap verilebilirliğin artırılması yolunda önemli bir adım atılmış oldu.

Kaynak: İHA