İngiliz Telegraph gazetesinin haberine göre, Aftandil Sabyrbekov, Kırgızistan Güzellik Kraliçesi olan Lazzat Nurgozhoeva'ya evlenme teklifini hükümetin helikopterini kullanarak yaptı. Bu durum, Devlet Başkanı Caparov'un tepkisine yol açtı. Videoda, beyazlar içinde çiftin, Kırgız Acil Durumlar Bakanlığı'na ait bir helikopterle dağ yamacına uçtuğu, helikopterden indikten sonra patika yolda yürüyerek çiçeklerden yapılmış dev bir kalbin önünde buluştukları ve havai fişeklerin patladığı görülüyor.

Sosyal Medyada Tepkiler Büyüdü

Nurgozhoeva, evlenme teklifine dair görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı ve video kısa sürede viral oldu. Caparov, bu gösterişli teklifin ardından yeğeni için halktan özür diledi. Yerel medyaya verdiği röportajda, Sabyrbekov'un yeğenini gerçekten sevmediğini, siyasi destek sağlamak ve yasadışı faaliyetlerini gizlemek için bu evliliği istediğini söyledi.

Tutuklama Kararı

Sabyrbekov'un kamuoyuna çıkıp özür dilememesi üzerine Caparov'un sabrı taştı ve iki hafta sonra nişanlının tutuklanmasını emretti. Yerel medya, Sabyrbekov'un uyuşturucu ile bağlantılı suçlardan tutuklandığını bildirdi.

Kırgızistan'daki Sel Felaketi Ne Boyutta?

Kırgızistan'da yaşanan sel felaketleri nedeniyle 6 ayda 22 kişi hayatını kaybetti, 4 bin 551 ev hasar gördü. Acil Durumlar Bakan Yardımcısı Azamat Mambetov, düzenlediği basın toplantısında selin etkilerine dair bilgi verdi.

Erdal Beşikçioğlu'ndan Tamer Karadağlı'ya sert tiyatro çıkışı! Erdal Beşikçioğlu'ndan Tamer Karadağlı'ya sert tiyatro çıkışı!

Sel Büyük Zarara Yol Açtı

Mambetov, bu yılın ilk yarısında ülkede 80 sel meydana geldiğini belirterek, "Sel nedeniyle 6 ayda 22 kişi öldü, 4 bin 551 ev hasar gördü, 76 ev yıkıldı. Ayrıca 68 kamu binası, 404 kilometre iç yol, 568 hektar arazi, 69 köprü ve 87 otomobil zarar gördü." dedi. Maddi zararın 13 milyon dolar olduğunu ifade eden Mambetov, tahliye edilmesi gereken bölgelerde yaşayan 3 bin 888 ailenin göç etmediğini kaydetti.

Muhabir: Haber Bülteni