Türkiye, Başkent Ankara’nın Altındağ İlçesi’nde meydana gelen köpek katliamını konuşuyor. Altındağ’da vahşice öldürülmüş çok sayına köpek bulunması hayvanseverleri ayağa kaldırdı.

Altındağ’da çevresi çitlerle kapalı bir alanda, öldürülmüş köpeklerin cesetleri bulundu. Görgü tanıkları bazı köpeklerin gömüldüğünü, bir kısmının ise poşetler içinde çukurlara atıldığını bildirdi. Sosyal medya üzerinden paylaşılan görüntüler, hayvanların durumunu açıkça ortaya koyuyor.

Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurulu'nda Nazmi Bilgin Güven Tazeledi Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurulu'nda Nazmi Bilgin Güven Tazeledi

İhbar sonucu havansever avukatlar olay yerine intikal ederek durumu kolluk kuvvetlerine bildirdi. Aynı zamanda savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Avukatların girişimi sonucu Altındağ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Emre Çınar dahil olmak üzere altı belediye personeli gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Olayın ortaya çıkması üzerine Anka Büyükşehir belediyesi’nden açıklama yapılmıştı. Açıklamada olayın Büyükşehire ait barınakta değil, Altındağ Belediyesi’ne bağlı barınakta yaşandığı belirtildi. Açıklamada “Altındağ Belediyesine bağlı barınakta yaşanan olay, Ankara Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanında değildir. Barınağın Ankara Büyükşehir Belediyesine ait olmadığını ve yaşanan bu katliamın takipçisi olacağımızı kamuoyuna önemle duyururuz" ifadelerine yer verdi.

TALİMATI KİM VERDİ?

Altındağ’da onlarca köpeğin vahşice katledilmesi ile ilgili talimatın kimden geldiği ise gizemini koruyor. Bu konuda Altındağ Belediyesi’nden şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

Gözler Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’ye çevrilirken, Tiryaki’nin yerel seçimlerden önce sokak hayvanları ile ilgili yaptığı vaatler dikkat çekti.

Tiryaki, “sokak hayvanlarına sahip çıkmak, onların kontrollerini sağlamak tüm belediyeler için çok önemlidir. İnşallah göreve geldiğimizde  ‘Hayvan Hastanesi’ ve ‘Hayvan Oteli ve Barınağı’ ile hayvan dostu parklar inşa edeceğiz. Koordineli bir şekilde sokakta yaşayan canlarımız için çok önemli projeler gerçekleştireceğiz” demişti.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş