Trendyol Süper Lig'in 38. ve son haftasında deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşan MKE Ankaragücü, maçın son anlarında üstünlüğünü koruyamayarak 4-2 mağlup oldu. Sarı-lacivertli takım böylece 6. kez küme düşme üzüntüsü yaşadı. Takım, 2-1 önde girdiği maçta son dakikalarda Enis Destan'ın gollerine engel olamadı ve sahadan yenik ayrıldı.

SÜPER LİG'DE EN FAZLA YER ALAN DÖRDÜNCÜ TAKIM

66 yıllık Süper Lig tarihinde MKE Ankaragücü, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan sonra en fazla mücadele eden dördüncü takım konumundaydı. Toplam 54 sezon Süper Lig'de yer alan başkent ekibi, bu sezon küme düşmekten kurtulamadı. Sarı-lacivertliler, daha önce 1967-1968, 1975-1976, 1977-1978, 2011-2012, 2020-2021 sezonlarında da küme düşmüştü.

KOVİD-19 SALGINI NEDENİYLE SÜPER LİG'DE KALMIŞTI

2019-2020 sezonunda Süper Lig'i son sırada tamamlayan MKE Ankaragücü, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Kovid-19 salgını nedeniyle küme düşmeyi kaldırması kararıyla ligde kalmayı başarmıştı. Ancak, bu sezon aynı şansa sahip olamayan takım, 2023-2024 sezonunda tekrar 1. Lig'e dönmek zorunda kaldı.

TARAFTAR DESTEĞİ DEVAM EDİYOR

Başkent temsilcisinin sadık taraftarları, takımın yanında olmaya devam ediyor. Her ne kadar küme düşme üzüntüsü yaşansa da, taraftarlar desteğini sürdürerek MKE Ankaragücü'nün yeniden Süper Lig'e çıkacağına olan inançlarını koruyacaklarını belirtiyor.

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN TAM DESTEK

Sarı-lacivertli ekibin büyük üzüntüsü devam ederken, Ankara’nın belediye başkanlarından destek mesajları yağdı. Başkanların mesajları, derinden sarsılan takıma moral oldu. İşte destek mesajlarından bazıları…

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

“Artık Ankara takımlarına sahip çıkma zamanı geldi. Ligde Başkent takımı kalmadı. Seneye Gençlerbirliği ve Ankaragücü el ele Süper Lige!”

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte maçı izlerken çekildiği fotoğrafları paylaşarak şu ifadeleri aktardı:

“Ulu önderimiz Atatürk'ün başkenti, Cumhuriyetimizin kalbi Ankaramızı ve onun şerefli takımı Ankaragücü’nü her yerde, her koşulda desteklemek ve daha ileriye gitmesini sağlamak biz Ankaralıların Atasına olan borcu olarak görüyoruz. Atatürk'ün vurguladığı gibi, Cumhuriyetimizin başkenti Ankara'nın ve şehrimizin takımı Ankaragücü'nün gücü ve dirayeti, bizlere ilham kaynağıdır. Her zaman olduğu gibi, bu büyük mirasa sahip çıkmak ve onunla gurur duymak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Güdül Belediye Başkanı Mehmet Doğanay da takımın küme düşmesinden duydukları üzüntüyü dile getirerek şöyle dedi:

“Ankaragücü’müzün küme düşmesinin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Ancak, bu zorluğun üstesinden geleceğimize ve 1. Lig’de şampiyon olarak yeniden Süper Lig’e döneceğimize yürekten inanıyorum. ‘İmalat-ı Harbiye Spor Gücü Daim ve Muzaffer olsun.’”

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Ankaragücü’ne desteklerini ileterek şu cümleleri aktardı:

“Şehrimizin takımı Ankaragücümüzün üzüntüsünü paylaşıyor, inşallah seneye Süper Lige tekrar çok daha güçlü döneceğine yürekten inanıyorum. Ankaragücü'nü iyi günde, kötü günde her koşulda her şartta asla yalnız bırakmayan fedakar taraftarına ve Ankaragücü camiasına selam ve sevgilerimi iletiyorum. Her zaman olduğu gibi gururluyuz güçlüyüz Ankaragücülüyüz.”

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise takımın alt lige düşmesinden dolayı yaşadıkları hüznü şu sözlerle belirtti:

Sincan Belediyesi, Sporcunun Büyük Destekçisi Sincan Belediyesi, Sporcunun Büyük Destekçisi

“Şehrimizin en önemli değerlerinden olan Ankaragücü’nün bir alt lige düşmesinin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ankaragücü'nün yeniden süper lige yükseleceğine yürekten inanıyor, asırlık çınar Ankaragücü’ne sahip çıkmanın hepimizin görevi olduğunu düşünüyorum.”

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, takıma her zaman destek olacaklarını belirterek “İyi gününde, kötü gününde hep beraberiz. Ankara’mızın markası, asırlık çınar MKE Ankaragücü en kısa zamanda daha güçlü bir şekilde hak ettiği Süper Lig’e gelecektir.” dedi.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar da mücadeleye devam edeceklerini belirtti ve şunları aktardı:

“Şanlı taraftarın ve İmalat-ı Harbiye ruhu ile tekrar layık olduğun Süper Lige döneceksin Ankaragücü’m. Omuz omuza, her daim onurlu duruşu ile deplasman demeden, yağmur, çamur demeden Ankaragücü’müzü destekleyen şanlı taraftarımız için mücadeleye devam.”

Muhabir: Hacer Koca