İsrail'in Golan Tepeleri’ne düzenlenen saldırının ardından Lübnan topraklarını hedef alacağına dair açıklamalara, Lübnan Meclis Başkan Yardımcısı Elias Bou Saab’tan yanıt geldi. Saab, Hizbullah’ın Majdal Shams’ı bombalamak gibi bir niyeti olmadığını belirtti ve İsrail’in Gazze’de yaşananları gerilimi tırmandırarak örtbas etmeye çalıştığını söyledi.

Adnan Beker’den Sincan Şoförler ve Otomobilciler Odası’na ziyaret Adnan Beker’den Sincan Şoförler ve Otomobilciler Odası’na ziyaret

"Arabulucular Temas Halinde, Büyük Gerginlikten Kaçınılıyor"

Elias Bou Saab, açıklamasında arabulucuların sürekli temas halinde olduğunu ve büyük bir gerginlikten kaçınmaya çalıştıklarını vurguladı. Saab, “Biz savaş istemiyoruz ama İsrailliler Gazze’de olanları gerginliği tırmandırarak örtbas etmek istiyor,” dedi.

"Lübnan Birlik İçinde"

Saab, ABD elçisi Amos Hochstein’in Gazze’deki savaş devam ederken cepheleri kontrol etmenin zorluklarını anladığını belirtti ve şöyle devam etti: "Lübnan birlik içindedir ve İsrail saldırılarını genişletmeye karar verirse daha da birlik olacaktır. İsrail tarafı, halkı kuzeydeki şehirlerine geri getirecek şeyin savaş olmadığını anlamalıdır. Eğer sivil kayıplar yaşanırsa ya da Beyrut ve banliyöleri hedef alınırsa, bunu ölçülü ve sınırlı bir yanıt olarak görmeyeceğiz."

Hizbullah, Saldırının Sorumluluğunu Reddetti

Majdal Shams’a düzenlenen saldırının ardından Hizbullah, roketli saldırı düzenlemediklerini ve saldırıyla hiçbir bağlantılarının olmadığını açıkladı. Ancak daha önceki açıklamalarında, Golan Tepeleri’nde bulunan bir İsrail üssüne onlarca roket fırlattıklarını duyurmuşlardı. Majdal Shams’a düzenlenen saldırıda yaşları 10 ila 20 arasında değişen 12 İsrailli hayatını kaybetmişti.

Kaynak: İHA