Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Lübnan'daki Türk vatandaşları için tahliye işlemleri yarın deniz yoluyla başlayacak. Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait iki geminin, Beyrut Limanı'na ulaşmak üzere bugün yola çıkacağı bildirildi. Toplamda 2 bin yolcu kapasiteli gemiler, vatandaşların güvenli bir şekilde Türkiye’ye dönüşünü sağlamak üzere görevlendirildi.

Adnan Beker’den Sincan Şoförler ve Otomobilciler Odası’na ziyaret Adnan Beker’den Sincan Şoförler ve Otomobilciler Odası’na ziyaret

Başvurular çağrı merkezi aracılığıyla değerlendirilecek

Tahliyeye katılmak isteyen vatandaşlar, başvurularını Konsolosluk Çağrı Merkezi üzerinden gerçekleştirebilecek. Başvuru sahiplerine detaylı bilgi tahliye süreci öncesinde verilecek. Bakanlık, ihtiyaç halinde tahliye işlemlerinin ilerleyen günlerde de devam edebileceğini belirtti.

İnsani yardım ve vatandaşların ihtiyaçları için hazırlıklar tamamlandı

Tahliye sürecinde vatandaşların Türkiye’ye dönüşleri sırasında ihtiyaç duyacakları tüm gereksinimlerin karşılanması için hazırlıklar tamamlandı. Ayrıca, tahliye gemileri aynı zamanda Lübnan'a insani yardım malzemeleri de götürecek. Bu yardımlar, bölgedeki acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla gönderiliyor.

Kaynak: Haber Merkezi