Mamak Belediyesi, yerel üreticilerin doğal ürünlerini vatandaşlarla buluşturmak amacıyla Köylü Pazarı'nı hayata geçiriyor. 11 Temmuz Perşembe gününden itibaren her Perşembe günü 07.00-14.00 saatleri arasında, Fahri Korutürk Pazaryeri'nde hizmet verecek olan Köylü Pazarı, sağlıklı ve taze ürünleri Mamak halkının sofralarına taşıyacak.

Mamak Belediyesi'nin bu girişimi, hem yerel üreticilere destek olmayı hem de vatandaşlara doğal ve taze ürünlere erişim sağlamayı hedefliyor. Belediye yetkilileri, bu pazaryeri ile hem üreticilerin emeğini değerinde satma imkanı bulacağını hem de tüketicilerin sağlıklı ürünlere daha kolay ulaşabileceğini belirtti. Köylü Pazarı, yerel ekonomiyi canlandırmanın yanı sıra, sağlıklı yaşamı teşvik etmeyi amaçlıyor.

Köylü Pazarı, Fahri Korutürk Pazaryeri'nde kurulacak ve 11 Temmuz'dan itibaren her Perşembe günü 07.00-14.00 saatleri arasında açık olacak. Pazarda, yerel üreticiler tarafından yetiştirilen taze sebze, meyve, süt ürünleri ve diğer doğal gıda ürünleri satışa sunulacak. Bu sayede vatandaşlar, doğrudan üreticiden alışveriş yaparak taze ve doğal ürünlere uygun fiyatlarla sahip olabilecek.

Perakende zinciri 3 bin işçiyi çıkardı Perakende zinciri 3 bin işçiyi çıkardı

Mamak Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Toprağı alın teriyle işleyen üreticilerimizin ürünlerini vatandaşlarımızla buluşturuyor; Köylü Pazarlarımızla doğal ürünleri sofralara sunuyoruz. Bu girişim, hem üreticilerimize destek sağlamak hem de vatandaşlarımıza sağlıklı ürünler sunmak adına çok önemli bir adım. Tüm hemşehrilerimizi Köylü Pazarımıza davet ediyoruz” denildi.

Muhabir: Fatma Doğanay