AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık arasında çıkan kavga sonrası değerlendirmede bulunan Özel, "Sözlerin yerini yumrukların alması kabul edilemez." dedi.

Gergin Başlayan Oturum Yumruklaşmayla Sonuçlandı

TBMM'de, Hatay milletvekili olarak seçilen ancak daha sonra milletvekilliği düşürülen Can Atalay için düzenlenen olağanüstü oturum, gerginliklerle başladı. Verilen ikinci aranın ardından oturum yeniden başladığında, Alpay Özalan'ın kürsüde konuşan Ahmet Şık'a müdahale etmesiyle tansiyon yükseldi ve yumruklar havada uçuştu. Kavga nedeniyle oturuma 45 dakikalık bir ara verildi.

"Büyük Utanç Duyuyorum"

Meclis'te yaşanan kavga hakkında konuşan CHP Genel Başkanı Özel, olaylara tanıklık ettiği için derin bir utanç duyduğunu belirtti. Özel, "Meclis'te sözlerin yerine yumrukların geçmesini kabul edemiyorum. Bu duruma şahit olmaktan büyük utanç duyuyorum. Numan Kurtulmuş'u acilen tüm siyasi partilerin liderlerini veya grup başkanlarını toplantıya çağırmaya davet ediyorum. Kavga sırasında arkadaşımızın yaralandığını gördük." şeklinde konuştu.

Başkan Murat Ercan, Mahalle Muhtarları ve Dernek Temsilcileri ile Buluştu Başkan Murat Ercan, Mahalle Muhtarları ve Dernek Temsilcileri ile Buluştu

"Meclis İçin Taşınamaz Bir Yük"

Özel, TBMM'nin bu durumu daha fazla taşıyamayacağını vurgulayarak, şöyle dedi:

"Meclis İdari Amiri'nin milletvekiline yumruk attığı, kadına şiddet uyguladığı bir haldeyiz. Olacak iş değil. Arkadaşımız kavgayı ayırmaya çalışırken yaralandı, öyle gördük. Sayın Gülüstan Koçyiğit de kürsüye yapılan saldırıyı engellemeye çalışırken; maalesef." 
Muhabir: Haber Bülteni