MHP Ankara 3. Bölge Teşkilatı, Etimesgut İlçe Başkanlığı’nı Ziyaret Etti MHP Ankara 3. Bölge Teşkilatı, Etimesgut İlçe Başkanlığı’nı Ziyaret Etti

MHP'nin üst düzey yöneticileri tarafından alınan karar, parti içinde büyük yankı uyandırdı. Edinilen bilgilere göre, Olcay Kılavuz'un partinin bilgisi dışında yaptığı açıklamalar, parti politikalarıyla uyuşmadığı gerekçesiyle tepki topladı. Kılavuz'un, Sinan Ateş cinayetine dair yaptığı yorumlar, partinin disiplin kuralları çerçevesinde değerlendirilerek bu kararın alınmasına yol açtı.

OLCAY KILAVUZ HANGİ GÖREVİ YAPIYORDU?

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı olan Olcay Kılavuz, 2018 genel seçimlerinde Mersin milletvekili olarak Meclis'e girdi. Ancak, 2023 seçimlerinde yeniden milletvekili seçilemedi. Seçim sonrasında, MHP'nin TBMM Danışmanı olarak görevlendirilen Kılavuz, bu görevdeyken bulunduğu açıklamalar nedeniyle görevine sün verildi.

İŞTE O AÇIKLAMALAR...

Kılavuz, hakkında ortaya atılan iddialara yönelik yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

"Zerre dahlim olsa ben kafama sıkar kendimi öldürürüm. Bu şerefsizliklerin içerisinde bizim yer bulmamızı çeşitli saldırı, çeşitli ithamlarla bizi bu olaylara çekmek istiyorlar. Bu olaydan en çok üzülen ve en çok mağdur olan kişi benim. Namusum ve şerefimle ülkü ocakları gibi bir kurumda uzun yıllar görev yapmış ve kendisinden sonra ülkü ocakları genel başkanlığı yapmış birisinin böylesi menfur bir saldırıya maruz kalmasına ne rızamız olabilir, ne de içinde olabiliriz, ne de böyle bir şey isteriz. Bu çok korkunç bir şey. Hatta alçakça."

Muhabir: Haber Bülteni