GAM ailesi, mevcut mühimmatlara göre 2-3 kat daha güçlü harp başlıkları, uzun menzilleri ve geniş atış zarfıyla dikkatleri üzerine çekiyor. SİHA'lar ve sabit kanatlı hava araçları için geliştirilen mühimmat ailesi, 20, 40 ve 80 kilometrenin üzerinde menzil seçenekleri sunarak operasyonel üstünlük sağlıyor.

Teknopark Ankara ve İvedik Organize Sanayi Bölgesi 52 firmayla SAHA'ya çıkıyor! Teknopark Ankara ve İvedik Organize Sanayi Bölgesi 52 firmayla SAHA'ya çıkıyor!

Yenilikçi Silah Sistemleri GÖKKURT ile Tanıtılıyor

Savunma sanayisinin ulusal gururu GÖKKURT (SKYWOLF) Akıllı Mühimmat Ailesi, dünya çapında ihraç edilen yerli silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) etkisini artırmak için geliştirildi. ASETECH DEFENCE tarafından, Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortaklığıyla 22-26 Ekim tarihlerinde düzenlenecek SAHA EXPO 2024'te ilk kez tanıtılacak olan GAM ailesi, modern savaş alanlarına uygun çözümler sunuyor.

ASTECH, bugüne kadar seri üretime geçen birçok füze ve mühimmat projesine katkıda bulunan deneyimli mühendis ekibi tarafından kurulan bir startup şirketi olarak, yenilikçi ve özgün savunma teknolojileri geliştirmeye odaklanıyor. Şirket, mühimmat, hava araçları, füze sistemleri ve alt bileşenlerin tasarımı gibi geniş bir alanda faaliyet gösteriyor. Şirketin ilk ürün grubu olan GAM, bu bilgi birikimiyle ortaya çıktı.

GAM Mühimmat Ailesi ile SİHA'lar Daha Güçlü Olacak

GAM mühimmat ailesi, farklı görev ihtiyaçlarına yönelik olarak 20 kilometre menzilli GAM-A, 40 kilometre menzilli GAM-B ve 80 kilometre menzilli GAM-D modellerinden oluşuyor. Modüler yapısı sayesinde, 4 farklı arayıcı başlık ve 2 farklı harp başlığı seçeneği ile özelleştirilebilen GAM mühimmatları, sabit ve hareketli hedeflere yüksek hassasiyetle saldırı imkanı tanıyor. ANS/KKS güdüm ve arayıcı teknolojileriyle desteklenen bu sistem, operasyon sahasında yüksek etkinlik sağlıyor.

GAM-A modelinde temel konfigürasyon bulunurken, GAM-B ve GAM-D modellerinde farklı kanat kitleriyle artırılmış menzil sağlanıyor. GAM-D ayrıca dolanma (loitering) kabiliyeti sunan bir itki sistemi içeriyor ve 80 kilometre üzerindeki menziliyle dikkat çekiyor.

Zırhlı Hedefler İçin Geliştirilen GAM Extra

GAM ailesinin en büyük ve en güçlü üyesi olan GAM-X (Extra), zırhlı ve korumalı hedeflere yönelik özel olarak tasarlandı. Yüksek delicilik ve yıkım gücü sağlayan büyük bir harp başlığına sahip olan GAM-X, ailenin diğer üyelerinden farklı olarak daha büyük tahrip gücü sunuyor. GAM-X, yüksek tahribat gücüne sahip olmasıyla savaş alanında kritik bir fark yaratacak.

Esnek Kullanım Seçenekleri ve Gelişmiş Hedefleme Kabiliyetleri

GAM mühimmatları, tekli veya sürü halinde kullanılabiliyor. At-unut özelliğinin yanı sıra iki yönlü iletişim imkanı sunan "döngüde insan" (Man in the Loop) atış modu, mühimmatın pilotla anlık etkileşimini mümkün kılıyor ve hedef güncellemelerinin yapılabilmesine olanak tanıyor. Bu özellik, GAM mühimmatlarını muharebe ortamında daha etkili kılıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı