ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'ne bağlı Kusur İnceleme Ofisi (ODI), söz konusu incelemenin, Tesla araçlarının yol görüşünün sınırlı olduğu durumlarda kaza yapma potansiyeline odaklandığını belirtti. Kazaya karışan aracın FSD teknolojisi ile donatılmış olması, bu teknoloji üzerindeki soru işaretlerini artırdı.

Dört Ayrı Kaza Raporu Üzerinde Çalışılıyor

Kusur İnceleme Ofisi, son dönemde FSD kullanılarak meydana gelen ve yol görüşünün sınırlı olduğu koşullarda gerçekleşen dört farklı kaza raporunu incelediğini açıkladı. Raporlar, Tesla'nın otonom sürüş teknolojisinin, sürücüsüz araçların güvenliği konusundaki tartışmaları yeniden gündeme taşımasına neden oldu.

Türkiye, uzay çalışmalarına 5 milyar 52 milyon TL bütçe ayırıyor! Türkiye, uzay çalışmalarına 5 milyar 52 milyon TL bütçe ayırıyor!

Potansiyel Sorunlar Değerlendirilecek

İnceleme kapsamında, FSD'nin düşük görüş koşullarını tespit etme ve bu durumlarda uygun tepki verme kapasitesine sahip olup olmadığı değerlendirilecek. Ayrıca, sistemin olası teknik yetersizlikleri ve diğer potansiyel sorunları da mercek altına alınacak.

Kaynak: Haber Merkezi