Mini EYT düzenlemesi TBMM’den geçti mi? Yeni erken emeklilik düzenlemesi ne zaman yürürlüğe girecek?

Erken Emeklilik Beklentileri ve Mini EYT Düzenlemesi

Türkiye genelinde milyonlarca kişi erken emeklilik beklentisi içindeydi. EYT’yi kıl payı kaçıran küçük esnaf, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söz verdiği Mini EYT düzenlemesinin kabul edileceği tarihi büyük bir merakla bekliyordu. TBMM’ye sunulan bu düzenleme ile 1 milyondan fazla kişi erken emeklilik hakkı elde edecek. SSK ve BAĞ-KUR prim eşitlemesi olarak da bilinen bu düzenleme hakkında son gelişmeler neler? Mini EYT düzenlemesi ne zaman TBMM’den geçecek? Küçük esnafa erken emeklilik ne zaman çıkacak?

1 Milyon Kişiye Erken Emeklilik Şansı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve torba yasa ile TBMM’ye sunulan Mini EYT düzenlemesi, milyonlarca BAĞ-KUR’luya 5 yıl erken emeklilik fırsatı sunuyor. Yeni düzenleme ile BAĞ-KUR prim gün sayısı 9000 günden 7200 güne düşürülecek. SSK ve BAĞ-KUR prim eşitlemesi olarak bilinen bu düzenlemeden, 10’un altında çalışanı olan BAĞ-KUR’lular yararlanacak.

Başkent OSB çöp ihbar hattı kurdu Başkent OSB çöp ihbar hattı kurdu

Prim İndirimi TBMM’den Ne Zaman Geçecek?

Eksik prim nedeniyle EYT kapsamında olmayan milyonlarca BAĞ-KUR’lu, şimdi bu düzenlemenin geçmesini bekliyor. Peki, prim indirimi ne zaman TBMM’den geçecek? Düzenlemenin Meclis tatile girmeden önce kabul edileceği açıklanmıştı. TBMM’nin bu yıl tüm yasa teklifleri görüşülmeden tatile girmeyeceği de duyuruldu. Bu da demek oluyor ki, Eylül ayına kadar bu düzenlemeler genel kurulda oylanacak ve kabul edilmesi durumunda Cumhurbaşkanı imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girecek.

Torba Yasada Ev Hanımları İçin de Erken Emeklilik Müjdesi

Torba yasa düzenlemesi, sadece BAĞ-KUR’lular için değil, ev kadınları için de önemli düzenlemeler içeriyor. Ev hanımlarına prim desteği sağlanması da torba yasa maddeleri arasında yer alıyor. Düzenlemelerin kabul edilmesi ve hayata geçmesi halinde, ev hanımları isteğe bağlı sigorta ile erken emeklilik fırsatına sahip olacak ve devletten prim desteği alacak. Ayrıca çocuk sayısı ve evlilik süresi gibi kriterler de ev hanımlarına erken emeklilik imkanı sağlayacak.

Muhabir: Haber Bülteni