Milli Savunma Bakanlığı, basın bilgilendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda konuşan Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, 19 Eylül Gaziler Günü’nün 103’üncü yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “gazi” unvanı ve “mareşal” rütbesi verilişini anarak, tüm gazilerin gününü kutladı.

İran’dan Sert Uyarı: Hava Sahasını İsrail’e Açan Her Ülke Düşmanımız Olur İran’dan Sert Uyarı: Hava Sahasını İsrail’e Açan Her Ülke Düşmanımız Olur

Bakanlık, İsrail’in Lübnan’daki çağrı cihazları ve telsizleri hedef alan saldırıları sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri’nin aldığı önlemlerle ilgili soruları da yanıtladı. Bakanlık kaynakları, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizde sadece yerli ve milli muhabere sistemleri ve yazılımlar kullanılmaktadır. Üretim sürecine üçüncü bir tarafın dâhil olması durumunda ilave detaylı kontrol mekanizmaları devreye girmektedir,” açıklamasını yaptı.

Ayrıca, bakanlık yetkilileri, Ukrayna’daki savaş ve Lübnan’daki gelişmelerden alınan dersler doğrultusunda tedbirlerin sürekli gözden geçirildiğini ve gerektiğinde yeni tedbirlerin geliştirildiğini ifade etti. Bu olay özelinde de Milli Savunma Bakanlığı'nın incelemeler yaptığını belirten yetkililer, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin muhabere, bilgi sistemleri, elektronik harp ve siber güvenlik alanlarında Türk mühendislerinin desteğiyle güçlendiğini vurguladı.

Muhabir: Haber Bülteni