Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Ankara’ya özgü kültürel değerleri koruma altına alan Pursaklar Belediyesi, misafirlerini Endemik Vadi’de ağırlamaya devam ediyor.

Pursaklar’ın cazibe merkezi haline gelen Endemik Vadi her gün 7’den 70’e binlerce vatandaşı karşılıyor.

2021 yılında Pursaklar Belediyesi ve Gazi Üniversitesi işbirliği ile birlikte Ankara’nın endemik bitkileri, endemik hayvanları ve tıbbi aromatik bitkilerin korunması yaşatılması üretilmesi ve bunlarla ilgili bilimsel çalışmaların yapılması amacıyla açılan Endemik Vadi’ye vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Vadinin bu seferki misafirleri ise 1965 mezunu Mülkiyeliler oldu. Endemik Vadi’yi ziyaret eden Mülkiyeliler Pursaklar Belediyesi’nin koruma çalışmalarından dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

TÜRKİYE’DE BİR İLK OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYOR

2021 yılında hizmete açılan Endemik Vadi, endemik bitki çalışması ve endemik fauna merkezi olarak Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor.

Hande Fırat'tan Kritik Soru: "İsrail, Savaşı Türkiye'ye Yayma Cesareti Gösterir mi? Hande Fırat'tan Kritik Soru: "İsrail, Savaşı Türkiye'ye Yayma Cesareti Gösterir mi?

Eendemik bitkilerin gelecek nesillere aktarılması, Ankara Keçisi, Ankara Kedisi, Ankara Güvercini ve Ankara Tavşanı’nın bulunduğu Endemik Vadi ilçenin kalkınması ve tanıtılması noktasında büyük önem taşıyor.

Keşfedilmeyi bekleyen bir güzellik haline dönüşen Endemik Vadi’de, Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, ilçe halkı başta olmak üzere çeşitli meslek grupları ve esnafları misafir ederek Endemik Vadi’nin tanıtılması için çalışmalar yapıyor.

Muhabir: Fatma Doğanay