Okurlarım, her hafta köşemden yazılarımı takip ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Son zamanlarda olumlu ve olumsuz bir çok yorumlar ve eleştiriler alıyorum, yazdığım bir çok yerel gazete ve internet haberlerinde durum böyle tabi ki. Bir Siyaset Bilimci ve yazar olarak eleştirileriniz benim için çok değerli. Bu eleştirilere baktığımda bir kısmı küçük düşürmek için yapılan yorumlar bir kısmı da açık sözlü ve korkusuz olduğum için olayların üstüne gitmem için yapılan telkinlerden oluşuyor. İnanın imam bildiğini okur, kimsenin değinemeyeceği konuları ele aldığım için sizlerin tahmin bile edemeyeceği engelleme ve sorunlarla karşılaşıyorum. Örneğin Fetönün Siyasi ayağı isimli yazımda Türkiye gündemi değişti. Keza Haymana’nın çoğu sorunlarını tüm çıplaklığıyla gündeme getiriyorum, eski yazılarımdan takip edebilirsiniz. Geçen haftaki “Vefa” isimli yazıma ismini açıklamayan ama beni küçümseyerek eleştiren sevgili takipçim, Trabzon61@ eleştirin için teşekkür ederim . Trabzon61@ eleştirisini onun yazdığı gibi buradan paylaşmak istiyorum; ''Bak değerli kardeşim yazı yazmayı bilmekle, köşe yazarı olunmuyor. Kaç haftadır yazdığın konular inan sadece demogoji. Biraz halkın içine gir. Haymana ile olan durumlar ile yazı yazmayı dene. Yine birisi sana bişey yapmış zoruna gitmiş onu isim vermeden yazmışsın. Biraz kendini geliştir saçma sapan şeyler yazma''

Sevgili Trabzon61@; öncelikle beni takip ettiğin için teşekkür ediyorum. Halkın içindeyim ve Haymanalıyım. Haymanamızın bütün sorunlarına vakıfım. Zaman zaman düzeltebileceğim bir sorun ise kendim halletmeye çalışıyorum. Benim düzeltemeyeceğim bir konuysa, görsel ve yazılı basından Haymana'nın sesi oluyorum.. Trabzon61@,Trabzon'lu kardeşim bu vesile ile Trabzon’a selamlar gönderiyorum. Haymanamızın sorunlarını dile getirmemi istiyorsun, bilinen sorunlara çözüm üretilmiyor ki; Neresinden tutsak olmuyor...

* Şerefli Gökgözü mahallesinde dere ıslahı için üç metrelik iki tane büyük boru konulması veya köprü yapılması için, Haymana Fen işleri Müdürlüğüne bilgi verildi. ASKİ Müdürlüğüne bilgi verildi, Haymana Belediyemize bilgi verildi, Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş Bey’e bizzat üç defa bilgi vermeme rağmen, Sayın Yavaş yapın diye Daire Başkanlarına talimat vermelerine rağmen ne boru konuldu, ne köprü yapıldı. Kendi Başkanını dinlemeyen birimler nasıl Haymanamızın sorunlarını çözsün.

* Haymanada Görevli Devlet memurlarının çoğu Ankara merkezden yada Polatlı’dan geliyor, neden Haymana'da ikamet etmiyorlar?

* Dış mahallelerin, temizlik ve çöp toplama sorunlarını dile getirmiştik, köylerde ne temizlik görevlisi var nede düzenli çöpler toplanıyor!, Nihayet kış geldi sokaklar çamur içerisinde, kaldırım yok, yol yok, alt yapı yok üstyapı yok.

*İşsizlik almış başını gidiyor, istihdam olmadığı için göç veriyoruz Haymana'nın nüfusu sürekli azalıyor, bu gidişle Polatlı'nın bir köyü olacağız. Nüfusa bağlı olarak, bankalar şubelerini kapattı, Askerlik Şubesi taşındı, ceza evi kapandı, büyük bir hızla küçülmeye devam ediyoruz. Sayın Haymana Belediye başkanımız bu konularla uğraşıyor biliyorum, onun girişimleriyle bir kaç banka geri geldi. Cimcime Meydanı muhteşem güzel olmuş, aynı güzelliğin dış mahallelere de yapılmasını istiyoruz. Köy yolları Büyük Şehir Belediyesince elden geçirildi, ama köy içleri berbat durumda. Köylerde çıkan yangınları için Bölgesel İtfaiye şeflikleri kurulması gerekliliğini defalarca dile getirdik çözüme ulaşmadı henüz.

* Köylerde yaşayan çocuklar ve yaşlılar için Gezici ve randevulu Aile hekimleri ve hemşireler olması hizmetin vatandaşın ayağına gitmesi daha güzel olmaz mı?

* Ankara Caddesinden çarşı içinde sabah saatlerinden öğleden sonraya kadar park yeri sorunu var, çarşı içinde yaya yolu kaldırım sorunu var. Dış mahallelerimizin ulaşım sorunu var, bu neden ile Polatlı tarafındaki köyler Polatlıya, Gölbaşı tarafındakiler Gölbaşına, Konya tarafı Konya'ya gidiyor, esnafa Haymana ekonomisine bir katkıları olmuyor. Öncelikle Köylere otobüs ring saatleri belirlenip Ego otobüsleri verilmesi, bu otobüs güzergahlarına kapalı duraklar yapılması gerekli olduğunu düşünüyorum.

Neresinden tutsak elimizde kalıyor, Haymanamızın hak ettiği hizmetleri alması temennisiyle, Allaha ısmarladık, hoşçakalın.