İleri derecede demans hastası olduğu tespit edilen Gülen'in, örgüt üyeleri tarafından izole edildiği ve bakımının titizlikle yapıldığı öğrenildi.

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in hastalığı örgüt içinde büyük bir paniğe neden oldu. Gülen’in ileri seviye demans hastası olduğu, kimseyi tanımadığı ve yanında birine ihtiyaç duyduğu bilgisi örgüt içerisinde konuşulmaya başlandı.

DEMANS HASTALIĞI NEDİR?

 Demans, beyin hücrelerinin zarar görmesinden kaynaklanan bir hastalık olup, ciddi hafıza kaybına yol açıyor. Gülen'in artık kendi başına hareket edemediği, tekerlekli sandalye ve bakımına yardımcı olmak için yetişkin bezi kullandığı belirtildi.

Ankara'da metro hattındaki arıza nedeniyle seferler bir süre durduruldu Ankara'da metro hattındaki arıza nedeniyle seferler bir süre durduruldu

YENİ İKAMETİNDE İZOLE EDİLDİ

FETÖ lideri Gülen, Pensilvanya'nın Pocono bölgesindeki bir malikânede tutuluyor. Gülen'in kaçırıldığı ve izole edildiği bu lokasyon, daha önce dikkatle incelenmişti. CIA’in 'safe house' olarak bilinen güvenli bir evde olmadığı, daha izole bir ormanlık alandaki malikanede yaşadığı düşünülüyor. Gülen’in bu yeni yerleşiminde sürekli gözetim altında tutulduğu belirtiliyor.

HASTALIK GİZLENİYOR: ÖRGÜT PANİKTE

Gülen’in demans hastalığının ilerlemesi örgüt içinde derin bir endişeye yol açtı. Sabah'tan Halit Turan'ın haberine göre, örgüt üst yönetimi hastalığı gizlemek için çaba sarf ediyor. Örgüt üyeleri, Gülen’in ölmediğini kanıtlamak için ara sıra düzenlenmiş video ve fotoğraflar paylaşıyor. Bu görüntülerde Gülen’in ilaçlar yardımıyla konuştuğu, montajlarla daha iyi bir durumda olduğu izlenimi verilmek istendiği iddia ediliyor. Ancak paylaşılan son fotoğraf, bu çabaların gerçeği gizleyemediğini gösteriyor.

HASTA BEZLERİ BİLE SAKLANIYOR

Gülen’in bakımı sırasında kullanılan hasta bezlerinin, hastalığının ciddiyetini gizlemek amacıyla özel olarak uzak bir noktaya taşındığı öğrenildi. Örgütün üst yönetimi, bu bezlerin hastalığın durumunu ortaya çıkarmasını önlemek için çöpe atılmasına dahi izin vermiyor. Bezin uzak bölgelere götürülmesi, örgüt içinde büyük bir gizlilik politikası izlendiğini gözler önüne seriyor.

Kaynak: Sabah