Haftanın üçüncü işlem gününde, spot altın ons başına 2.666 dolardan işlem görüyor. Türkiye’de ise ons altın ve dolar kurunun etkisiyle gram altın fiyatı 2.935 TL seviyesine yükseldi.

Fed Yetkililerinden Faiz İndirimi Mesajları

ABD'den gelen son ekonomik veriler, enflasyonun yükseldiğini ve ekonomi ile işgücü piyasasının beklenenden daha güçlü bir seyir izlediğini gösterdi. Bu verilere atıfta bulunan Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, faiz indirimleri konusunda temkinli olunması gerektiğini vurguladı. Waller, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ekonominin dirençli yapısının, faiz indirimlerinin daha dikkatli bir şekilde değerlendirilmesini gerektirdiğini belirtti.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic ise ABD'de istihdamın ve ekonomik büyümenin sağlam kalmaya devam edeceğini ifade ederek, piyasanın gücüne olan inancını koruduğunu paylaştı.

Emeklilere yine cumhuriyet ikramiyesi verilecek mi? Emeklilere yine cumhuriyet ikramiyesi verilecek mi?

Piyasa Beklentileri 

Piyasalarda, önümüzdeki iki Fed toplantısında yaklaşık 40 baz puanlık bir faiz indirimi bekleniyor. Eylül ayındaki istihdam raporunun ardından ise yarım puanlık bir faiz indirimi ihtimali giderek daha kesin bir beklenti haline gelmiş durumda.

Altının Yükselişini Destekleyen Faktörler

Altın fiyatları, faiz indirimi beklentilerinin güçlenmesiyle bu yıl yüzde 29'dan fazla artış gösterdi. Kıymetli metal, aynı zamanda Ukrayna ve Orta Doğu'da devam eden jeopolitik gerginliklerin yarattığı güvenli liman talebi ve merkez bankalarının güçlü altın alımları sayesinde de destek buluyor.

Kaynak: Haber Merkezi