Finansal Yönetim ve Finansman Fırsatları Paneli ATO'da gerçekleşti Finansal Yönetim ve Finansman Fırsatları Paneli ATO'da gerçekleşti

2025 yılı asgari ücret zammı için geri sayım başladı. Aralık ayında yapılacak toplantılarda, işçi tarafını TÜRK-İş, işveren tarafını ise TİSK temsil edecek. Hükümetin çağrısıyla Aralık ayının başında başlayacak bu görüşmelerde, yeni yılda uygulanacak asgari ücret oranı netlik kazanacak. 2024 yılında yüzde 49,11’lik bir artışla net 17.002 TL olarak belirlenen asgari ücretin, 2025 yılında ne kadar artacağı ise büyük merak konusu.

Sözcü TV’de yaptığı açıklamada asgari ücret zammına dair beklentisini dile getiren gazeteci Fatih Portakal, hesaplamalarına dayalı olarak yeni asgari ücret rakamını açıkladı. Portakal’ın verdiği rakam, asgari ücretle geçinen milyonlar için umut ışığı olurken, beklentiler de bu tahmin üzerine yoğunlaştı. Portakal, “Bu zorlu ekonomik süreçte yapılacak zammın en az enflasyon oranında olacağını düşünüyorum” diyerek yeni asgari ücretin seviyesine ilişkin ipuçları verdi.

Canlı yayında kağıt ve kalemle hesap yapan Fatih Portakal, “Söylenen, telaffuz edilen 22 bin TL ile 24 bin TL arası. AKP kulislerinde çok konuşulan bir orandan bahsediyorum. Ama şöyle bir hesap yapın. 17 bin 2 TL olan asgari ücretin alım gücü 12.514 liraya düşmüş. Burada yüzde 35'lik bir kayıp var. Bir kere bunu telafi etmek zorundalar. Yıl sonundaki enflasyonda yüzde 45 civarı diyorlar. Onu da eklediğinde en az yüzde 80 vermek zorunda. O da 30 bin 600 TL yapıyor. Türk-İş'le Türkiye İşverenler Sendikası bu rakamda anlaşır mı peki? İşveren bu kadar çok verir mi? Onu da bilmek pek mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi