Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, bir işyerinde yaşanan ilginç dolandırıcılık olayı, güvenlik kameralarına yansıdı. Olay, ilçe otogarında bulunan bir işyerinde meydana geldi. İddiaya göre, soba imalatı yapan Şeyhmus Aksoy’un işyerine gelen kimliği belirsiz bir şahıs, işyerindeki sergide bulunan bir semaveri alarak, daha önce satın aldığını ve para iadesi istediğini belirtti.

Şüpheli şahıs, işyeri sahibini ikna ederek semaverin 350 TL değerindeki ücretini aldı ve işyerinden ayrıldı. Para iadesi yapıldıktan sonra işyeri sahibi Şeyhmus Aksoy, raflarda bir semaver eksik olduğunu fark etti. Durumdan şüphelenen Aksoy, güvenlik kameralarını incelediğinde dolandırıldığını fark etti. Kamera kayıtları, dolandırıcının semaveri alıp para iadesi aldıktan sonra işyerinden ayrıldığını açıkça gösterdi.

Olayın detaylarını anlatan esnaf Şeyhmus Aksoy, "Tanımadığım bir şahıs, sanki her şeyi tasarlamış gibi davranarak rafta duran semaveri alıp bize getirdi ve semaveri 3 gün önce bizden aldığını söyleyerek para iadesi istedi. Semaverin gerçek fiyatını doğru bildiği için para iadesini yaptık. Daha sonra raflarda eksik olduğunu fark ettim ve güvenlik kamerasını incelediğimizde dolandırıldığımızı anladık" dedi.

Beyoğlu'nda tacizciler serbest bırakıldı Beyoğlu'nda tacizciler serbest bırakıldı

Dolandırıcıyla bizzat muhatap olan soba ustası Yusuf Vehbi Aksoy ise, "Dolandırıcı dün akşam saatlerinde geldi, semaveri aldığı yerden alıp bana getirdi. Semaveri 3 gün önce aldığını ve para iadesini istediğini söyledi. Ben de adama inanarak para iadesini yaptım" şeklinde konuştu.

Olayla ilgili polis soruşturması başlatılırken, dolandırıcının yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Kaynak: İHA